Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether FUD’u Bitmiyor: Bloomberg’den USDT İçin Geçmişe Yönelik Çin İddiası!

Stablecoin ihraççısı Tether (USDT), şimdi de geçmişe yönelik Çin iddialarıyla karşı karşıya kaldı.

Son dönemde sürekli yeni bir FUD ile gündeme gelen Tether’in 2021 yılındaki 18 milyon dolarlık cezayla sonuçlanan anlaşmasına dair belgeler gün yüzüne çıkarken Çin bağlantılı detaylar dikkatlerden kaçmadı.

Bloomberg’ün New York Başsavcılığı tarafından aldığı belgelere dayandırdığı haberde, Tether’in Çin’in en büyük iki bankası Industrial and Commercial Bank of China (ICBC) ve China Construction Bank (CCB) tarafından ihraç edilen menkul kıymetlere sahip olduğu iddia edildi. Sunulan bilgilere göre Tether, geçtiğimiz dönemde rezervlerinin bir kısmını bahsi geçen Çin bankalarına ait menkul kıymetlerle desteklemiş olabilir.

Tether iddialara göre ayrıca Deutche Bank, Barclays ve ArcelorMittal gibi şirketler tarafından ihraç edilen menkul kıymetleri de bünyesinde barındırıyordu.

New York Başsavcısı tarafından paylaşılan belgelere göre Tether, geçtiğimiz dönemde USDT’yi destekleyen rezervlere Çinli şirketler tarafından çıkarılan menkul kıymetleri de dahil etti. Tether’in Çin merkezli menkul kıymetleri teminat olarak bulundurduğuna yönelik spekülasyonlar yıllar boyunca şirketin peşini bırakmamıştı.

Habere konu olan belgeler 2021 yılı ve öncesindeki süreçteki verileri temsil ediyor.

Şirket geçtiğimiz yılın temmuz ayında herhangi bir Çin bonosuna sahip olmadığını dile getirmişti. Ancak o dönemde de Tether, daha önce bulundurup bulundurmama durumuyla ilgili bir açıklama yapmamıştı.

Öte yandan Tether kısa süre önce yaptığı açıklamada, New York Başsavcısı ile 2021 yılında yaptığı anlaşmanın detaylarının olası FUD haberlere dönüşebileceği konusunda uyarmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!