Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD ile Hong Konglu Kripto Para Borsası Anlaşmaya Vardı: İşte Şartlar!

Hong Kong merkezli kripto para borsası CoinEx, New York Başsavcılığı (New York AG) ile anlaşarak 1,7 milyon doların üzerinde ödeme yapmayı kabul etti.

New York AG 15 Haziran tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı duyuruda, New York Başsavcısı Letitia James’in CoinEx ile anlaşmaya vardığını bildirdi. Kayıt dışı emtia ve menkul kıymet satıcısı olarak hizmet verdiği iddia edilen platforma para cezası ve New York içerisinde faaliyet yasağı getirildi.

Uzlaşma kapsamında, CoinEx’in 4.691 New Yorklu müşteriye yaklaşık 1,2 milyon dolardan fazla para iadesi yapması ve eyalete 600 bin dolardan fazla para cezası ödemesine karar verildi.

Müşterilerin 90 gün içerisinde platform üzerinden varlıklarını kripto para birimi olarak alabilecekleri ve 90 günün sonunda e-posta yoluyla ABD Doları cinsinden ödeme talep edebilecekleri bildirildi. Geri ödemelerde, kullanıcıların 25 Nisan 2023 tarihi itibariyle kaydedilen hesap bakiyelerinin baz alınacağı dile getirildi.

Para cezası ve geri ödemenin yanı sıra CoinEx’in New York eyaleti içerisinde emtia veya menkul kıymet arzı gerçekleştirmesi ve platformunu kullanıma sunması da yasaklandı. Bunların yanı sıra platformun New York IP adresli bağlantı taleplerini de engellemesi gerektiği belirtildi.

Başsavcı James, kayıtsız kripto para platformlarının tüketiciler için büyük bir risk oluşturduğunu belirtirken yapılan anlaşmanın New York yasalarını görmezden gelen tüm kripto para şirketlerine karşı bir uyarı niteliği taşıdığını dile getirdi.

CoinEx, James’in davasına karşılık platformunu ve tüm hizmetlerini ABD’den çekeceğini duyurdu.

Başsavcı James, geçtiğimiz şubat ayında CoinEx’e kayıt dışı emtia ve menkul kıymet satıcısı olarak hizmet verdiği gerekçesiyle dava açmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!