Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BUSD İçin Kaçınılmaz Son: Rakibinin Gerisine Düştü!

ABD tarafından son dönemde yaşanan olaylar nedeniyle Binance USD (BUSD) piyasa değeri MakerDAO’nun stablecoin’i DAI’nın piyasa değerinin altına düştü.

Paxos tarafından Binance’in adı kullanılarak ihraç edilen stablecoin BUSD’nin üretimi yaklaşık 4 ay önce New York Finansal Hizmetler Departmanı’nın (NYDFS) kararıyla durdurulmuştu. O süreçten bu yana Binance, neredeyse bütün BUSD paritelerini delist ederken stablecoin’in kullanımı da oldukça azalmıştı.

Daha sonrasında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Binance’e açtığı davada BUSD’yi menkul kıymet olarak tanımlamasının ardından stablecoin’in yakım oranı hız kazanırken kullanımındaki azalma da giderek artış gösterdi.

BUSD nihayetinde, sürekli olarak bir değer kaybına uğradı. Bir zamanlar Tether (USDT) ve USD Coin’in (USDC) ardından üçüncü sırada yer alan BUSD, 95 milyon dolar değerindeki son yakım ile birlikte DAI’nin de gerisine düştü.

Coingecko verilerine göre BUSD, bu yıl başından beri piyasa değerinde %70 düşüş yaşarken DAI %20’lik bir değer kaybı yaşadı. Ayrıca BUSD, 24 saat içerisinde 174 milyon doların üzerinde değer kaybına uğradı ve en değerli stablecoinler arasında 4. sıraya geriledi. Yazım itibariyle BUSD’nin toplam piyasa değeri 4,337 milyar dolar olarak kaydedildi.

SEC Binance davasından ayrı olarak şubat ayında Paxos’a gönderdiği bir Wells bildiriminde, BUSD’nin menkul kıymet olduğunu iddia ederek ihraççıdan bu konuda bir savunma talep etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!