Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Gündemdeki Dev Bitcoin Yatırımcısı ve Alt Şirketini Araştırıyor

ABD’li yetkililer, kripto para sektörünün dev yatırımcısı Digital Currency Group (DCG) ve alt şirketi Genesis arasındaki dahili para akışlarını gözden araştırıyor.

Bloomberg’ün 7 Ocak tarihinde yayınladığı habere göre ABD Adalet Bakanlığı’na (DOJ) bağlı New York Doğu Bölgesi Mahkemesi (EDNY) ve ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), DCG ve şirketin bünyesinde yer alan kripto kredi platformu Genesis arasındaki para transferlerini gözden geçiriyor.

Verilen bilgiler, EDNY’nin şu ana kadar DCG ve Genesis’ten ifade vermelerini ve çeşitli belgeleri talep ettiklerini, SEC’nin soruşturmasının da benzer bir şekilde henüz erken aşamada olduğunu gösterdi. Kaynaklar, bu aşamada ne Genesis’in ne de DCG’nin herhangi bir şeyle suçlanmadığını belirtti. Ancak soruşturmanın özellikle Genesis ve DCG arasındaki mali transferlere odaklanmış gibi göründüğünü dile getirdi.

SEC ve EDNY yetkilileri konu hakkında yorum yapmaktan kaçınırken Genesis yaptığı açıklamada, bir soruşturmaya tabi olduklarında yetkililer ve regülatörlerle düzenli bir diyalog sürdürdüklerini ve birliği yaptıklarını belirtti ancak daha fazlası hakkında yorum yapmadı. Öte yandan bir DCG sözcüsü, DCG’nin EDNY tarafından soruşturulduğuna dair bir bilgileri olmadığını ve böyle bir şeye inanmak için ellerinde herhangi bir neden de olmadığını ifade etti.

ABD’li popüler kripto para borsası Gemini ile “Earn” programı nedeniyle anlaşmazlık yaşayan Genensis’in kısa bir süre önce personelinin %30’unun işine son vermesi ve çatı şirketi DCG’nin3,5 milyar dolarlık bir varlık yönetim birimini kapatması, iflas olasılığı söylentilerini alevlendirmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!