Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Kendi Kripto Parasını Üreten Venezuela’ya Yeni Yaptırımlar Uygulayacak

Venezuela geçtiğimiz ay dünyanın ilk devlet destekli kripto parası olan Petro‘yu satışa sunmuştu. Venezuela’nın kendine ait bir kripto para oluşturmasının en büyük (belki de tek) sebebi ABD’nin ve genel olarak Avrupa’nın Venezuela’ya uyguladığı yaptırımlardan kurtulmaktı.

Ama ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela’nın söz konusu yaptırımlardan bu kadar kolay sıyrılmasına göz yumacak gibi durmuyor. McClatchy’ye göre ABD hükûmeti, Petro’nun ABD’deki finans işlemlerinde kullanılmasına bazı kısıtlamalar getirecek.

Yayınlanan rapora göre söz konusu kısıtlamalar Trump’ın imzasıyla birlikte Pazartesi günü itibariyle hayata geçirilebilir.

Getirilmesi planlanan bu yeni yaptırımların “Venezuelalı yetkililere karşı uygulanacak şahsi yaptırımların da dahil olduğu büyük bir yaptırım çerçevesinin bir parçası” olduğu iddia ediliyor. ABD an itibariyle görevde olan ya da daha önceden görev yapmış 20 adet Venezuela hükûmet yetkilisine zaten şahsi yaptırım uyguluyor. Bu 20 kişinin içinde tabii ki Venezuela’nın başkanı olan Nicolas Maduro da bulunuyor.

Nicolas Maduro, Petro’nun varil varil petrolle desteklendiğini iddia ediyor ancak Petro’yu eleştiren bir kesim muhalif bu iddiaya pek inanmıyor. Mesela bir yatırım bankasında yöneticilik yapan Russ Dallen, Petro hakkında şöyle konuşuyor:

“İnsanlar Petro’nun petrol ile desteklendiğine inanıyorlar ama sözleşmeyi okursanız işin aslının öyle olmadığını görürsünüz.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • ssantur
    Posted 17 Mart 2018 - 19:48 19:48

    Petro vakasının 21.yy ekonomik savaşlarının kripto para piyasasındaki belki de öncülerinden biri olmasına rağmen, halen petrolden kastın muhtemelen etherium olduğunu bile kavramaktan aciz sözüm ona yöneticiler tarafından yorumlanması gerçekten çok trajik.

Leave a comment