Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Seçimleri Daha Önce Bitcoin Fiyatını Nasıl Etkiledi? İşte Cevabı

Sadece kripto para piyasaları değil neredeyse bütün geleneksel piyasaların gözü 3 Kasım tarihinde yapılacak olan ABD seçimlerine odaklandı. Seçimler öncesinde Bitcoin fiyatı bu belirsizlik ile yükselse de de 3 Kasım her şeyi değiştiren bir tarih olabilir. Peki daha önceki yıllarda lider kripto para birimi bu gelişmeye nasıl bir tepki vermişti?

ABD borsaları neredeyse iki haftadır bu belirsizlik nedeniyle volatilite konusunda inanılmaz bir artış gördü. Aslında kripto para piyasasının ve Bitcoin fiyatının daha önceki seçimlerde de benzer sonuçlar yaşadığı görülüyor. 2012 yılının Kasım ayı verilerine bakıldığında, aslında BTC’nin şu ankinden çok farklı bir gidişata sahip olduğu görülmekte.

BTC 2012 seçimlerinden yaklaşık 2 hafta önce %20 civarında değer kaybetmiş ve haftalar sonrasına kadar toparlanamamıştı. Ancak Bitcoin volatilitesinin 2020 yılında çok daha fazla olduğu ve artık bunun azaldığı yatırımcıların bilmesi gereken bir bilgi.

2016 yılındaki seçimlerde ise Bitcoin fiyatının yine düşüş yaşadığı ancak bu sefer düşüş oranının farklı olduğu görülüyor. Seçimden beş gün öncesinde %10 ve üzeri düşüş yaşayan lider kripto para birimi, 1 hafta gibi bir sürede ancak eski seviyesine döndü. Ancak iki seçim sonrasında da BTC’nin inanılmaz bir boğa koşusuna başladığı biliniyor.

Bu Seçim Bitcoin Fiyatı İçin Olumlu Olabilir 

2020 yılındaki seçim öncesi tarihlere bakıldığında ise BTC’nin tam tersi bir yükseliş yaşadığı görülmekte. 10.000 dolar seviyesinden 13.700 dolar seviyesine kadar çıkan Bitcoin fiyatı, seçim sonrasında daha önceki senelere benzer bir performans sergilerse her şey değişebilir. BTC, bu seçim öncesinde düşüş yerine yükseliş yaşayarak aslında yatırımcılara umut verdi. Fiyat eğer seçim sonrasında da diğer senelerde olduğu gibi yükselirse, diğer boğalardan çok daha güçlü bir ralli görülebilir.

Özellikle kritik 14.000 dolar ve 16.000 dolar dirençlerinin kırılması, her şeyi değiştirecek rallinin fitilini ateşleyebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!