Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Senatosu Bankacılık Komitesi Başkanı Super Bowl’da Yayınlanan Kripto Reklamlarına Tepki Gösterdi

ABD Senatosu Bankacılık Komitesi Başkanı Sherrod Brown, Super Bowl sırasında yayınlanan kripto para reklamlarında mevcut risklere yönelik yeterli uyarıya yer verilmediğini söyledi. 

Brown, 15 Şubat tarihinde Senato’nun stablecoin’ler hakkındaki duruşmasında Super Bowl sırasında yayınlanan popüler kripto reklamları konusunu gündeme getirdi. Bu reklamların çoğunda kripto para birimlerine yatırım yapmanın olumsuz taraflarına yer verilmediğini söyleyen Brown, reklam veren şirketlerin kripto piyasasının volatilitesinden, dolandırıcılıklardan ve kriptonun geleneksel piyasalar gibi düzenlenmediğinden bahsetmediklerini belirtti.

Kripto şirketlerinin sadece büyük karlar elde etmeye çalıştıklarını ve mümkün olduğunca çok sayıda vatandaşa ulaşmayı amaçladıklarını iddia ederek tepki gösteren Brown ayrıca şirketlerin para birimi olduğunu söyledikleri kriptoyu tanıtmak için neden milyonları teşvik etmeleri gerektiğini sordu.

Bu şirketlerin reklam yapma ihtiyacı hissetmeleri, en büyük iddialardan biri hakkında biraz bilgi veriyor. Eğer kripto paralar gerçekten para birimleri yerine kullanılacaksa neden reklamlara ihtiyacınız var? Fed’in dolar reklamı yaptığını hiç görmedim.

Kripto topluluğu, reklamları ele alan Brown’a Twitter’da tepki gösterirken bir kullanıcı Başkan’a kripto para birimleri hakkında daha ayrıntılı bir eğitim almasını önerdi.

Coinbase ve FTX gibi kripto şirketleri, son derece popüler olan Super Bowl reklam alanlarına 30 saniyelik bir reklam için yaklaşık 20 milyon dolar ödedi.

Ayrıca Coinbase’in Super Bowl’da yayınlanan yeni kayıt olan kullanıcılara 15 dolarlık Bitcoin (BTC) vereceğini belirttiği 1 dakikalık reklamı sonrası sitesinin çöktüğü iddia edilmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!