Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’den FTX Hakkında İlk Resmi Soruşturma Geldi

Yaşadığı likidite problemleri nedeniyle çöküş sürecine giren kripto para borsası FTX’e ABD’den ilk soruşturma geldi. Kaliforniya Mali Koruma ve İnovasyon Departmanı (DFPI) FTX’e soruşturma açacağını duyurdu.

Kaliforniya regülatörleri tarafından 10 Kasım tarihinde resmi web sitesi üzerinden yapılan duyuruda, DFPI’ın FTX vakasını soruşturacağı bildirildi. Kurum, gözetim sorumluluğunu ciddiye aldığını ve eyalette finansal hizmetler sunan tüm kuruluşların yerel mali yasalara uymasını beklediğini söyledi.

Kurum, halihazırda devam eden FTX krizinden etkilenen herkesi eyaletteki özel yardım hattına başvurmaya teşvik etti. Eyalet daha öncesinde de kripto para şirketlerinin faaliyetleri nedeniyle mağduriyet yaşayan sakinlerinin ilgili hatta başvurabileceğini bildirmişti.

DFPI ve Kaliforniya eyaleti şimdiye kadar kripto para sektörüne yönelik birçok çalışma ve politika yürüttü. Eyalet geçmişte, bir yandan blockchain teknolojisine geçişe dair yasa tasarını onaylarken öte taraftan yasaları ihlal ettiğini öne sürdüğü 11 kripto para şirketine yönelik durdurma emri verdi. Bu açıdan Kaliforniya ve DFPI kripto para sektörüne karşı tarafsız bir bakış açısına sahip olduğu imajını sergilemeye devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!