Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Bitcoin Madencisinden 40 Milyonluk Yatırım: 12.500 Yeni Cihaz Aldı!

ABD’li Bitcoin madencilik şirketi CleanSpark, Bitcoin (BTC) fiyatında düşük volatilite devam ederken 40,5 milyon dolara 12.500 ASIC makinesi daha satın aldı.

CleanSpark 1 Haziran tarihinde yayınladığı açıklamada, yıl sonundaki 16 EH/s’lik (exahash) işlem gücü hedefi kapsamında 40,5 milyon dolar harcayarak 12.500 adet Bitmain Antminer S19 XP Bitcoin madenciliği makinesi aldığını duyurdu.

Makinelerin ilk 6.000 adetinin üretici tarafından haziran ayında teslim edileceği kalan 6.500 adetinin ise ağustos ayında verileceği belirtildi. Verilen bilgilere göre son satım alım işlemiyle birlikte CleanSpark’ın işlem gücü 1,76 EH/s ekleyerek mevcut işlem gücünü 6,76 EH/s’e çıktı.

CleanSpark CEO’su Zach Bradford, bu satın almanın yıl sonu işlem gücü hedefine erişmelerine yardımcı olacağını ve aynı zamanda en verimli madencilerden biri olmalarını sağlayacağını belirtti.

CleanSpark CFO’su Gary A. Vecchiarelli konu hakkında verdiği demeçte, gelecek yıl yaşanacak olan Bitcoin yarılanmasına (halving) hazırlanmak için mevcut piyasa koşullarını değerlendirdiklerini dile getirdi.

Şirket, geçtiğimiz nisan ayında 145 milyon dolar harcayarak 45 bin adet yeni cihaz daha aldığını duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!