Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Justin Sun İddiasında Israrcı: Çin Bitcoin’e Dönecek Mi? Hong Kong Bir Deneme!

TRON (TRX) kurucusu Justin Sun, Hong Kong’daki pozitif gelişmelerin Çin’deki kripto para ve Bitcoin (BTC) tutumu için oldukça büyük bir adım olduğunu belirtti.

Justin Sun 1 Haziran tarihinde verdiği Decrypt’e verdiği röportajda, Hong Kong’daki bireysel kripto para ticaretine dair kalkan yasakların Çin’deki kripto para faaliyetlerine dair büyük bir adım olduğu hakkındaki sözlerini yineledi.

Geçmişte de Hong Kong’daki kripto para politikalarının Çin için bir deneme alanı olduğunu ve Hong Kong’daki pozitif tutumun yakında ülke geneline yayılabileceğini dile getiren kurucu, şu ifadelerde bulundu:

Bunun Çin’de kripto için çok büyük bir adım olduğunu düşünüyorum, çünkü bu Çin’de kripto ticaretini yasallaştıran ilk yargı bölgesidir. Bunun Çin’deki tüm kripto operasyonları için bir deneme olduğunu görüyoruz.

Hong Kong’daki yeni yasanın oldukça geniş bir kapsama sahip olduğunu dile getiren Sun, mevcut durumda Hong Kong’da ikamet eden Çin vatandaşlarının dahi kripto ticaretinden yararlanabileceğini söyledi.

Hong Kong regülatörü, başvuruda bulunan kripto para borsalarının lisanslama sürecinin devam ettiği 18 ay içerisinde müşteri toplamaya başlayabileceklerini bildirmişti.

Bu kapsamda danışmanı olduğu ve yakın zamanda Hong Kong’dan faaliyet lisansı almak için başvuruda bulunan Houbi’nin bugün itibariyle işe alımlara başlayacağı da kurucunun ifadeleri arasında yer aldı.

Justin Sun, geçtiğimiz ocak ayının sonunda Hong Kong’daki kripto pozitif rüzgarların Çin kripto politikalarında yaşanması muhtemel değişiminin erken bir belirtisi olduğunu öne sürmüştü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!