Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore’de Hangi Kripto Paralar Revaçta? Bitcoin ve Ethereum Değil! İşte O Altcoinler

Güney Koreli yatırımcılar tarafından altcoinlere duyulan büyük ilgi devam ediyor.

On-chain analitik şirketi Kaiko, Güney Kore kripto para piyasası hakkında dikkat çeken verileri gözler önüne serdi. Binance başta olmak üzere global çaplı birçok borsada işlem hacmi bakımından önderliği Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) çekerken Güney Kore’de durum öyle değil.

XRP/KRW işlem çiftinin hacmi Güney Kore’deki toplam kripto para piyasa hacminin %12’sine tekabül ediyor. Güney Kore piyasasında işlem gören diğer önemli altcoinler arasında Dogecoin (DOGE), The Sandbox (SAND), Swipe (SXP) ve Ethereum Classic (ETC) yer alırken her birinin pazar payı %3-4 arasında değişkenlik gösteriyor.

Öte yandan söz konusu kripto paralar özelindeki Güney Koreli yatırımcı ilgisi yeni bir durum değil. Kaiko geçtiğimiz dönemlerde benzer araştırmaları kamuoyuyla paylaşmış ve XRP, Nano (XNO), DOGE gibi kripto paraların Güney Kore’de ciddi oranda ilgi gördüğünü ortaya koymuştu.

Nisan ayının başında XRP’nin Upbit üzerindeki işlem hacmi Binance’i geçerek rekor bir seviyeye ulaşmıştı. Bir diğer Güney Kore merkezli kripto para borsası Bithumb’da ise XRP, toplam işlem hacminin %37‘sine ulaştı. Öte yandan aynı zaman aralığında rakip borsa Korbit’in toplam işlem hacminin %50‘sini XRP oluşturuyordu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!