Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase’den Büyük Adım: Bitcoin ve Ethereum İçin Vadeli İşlemler Başlatıyor!

ABD merkezli önde gelen kripto para borsası Coinbase, Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) için yeni vadeli işlem sözleşmelerini 5 Haziran’da piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Coinbase yakın tarihte yaptığı resmi açıklamada, Emtia ve Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) tarafından düzenlenmiş türev borsası Coinbase Derivatives Exchange aracılığıyla kurumsal müşterileri için 5 Haziran tarihinde Bitcoin ve Ethereum özelinde yeni vadeli işlem sözleşmeleri sunacak.

Yeni duyurulan bu türev hizmetlerinin boyutu 1 Bitcoin (BTI) ve 10 Ethereum (ETI) olacak şekilde ayarlandı. Bu sınırlı ölçeklendirme müşterilerin piyasa riskini etkin bir şekilde yönetmelerini sağlamayı amaçlıyor.

Açıklamanın detaylarında, Nano Bitcoin (BIT) ve Nano Ethereum’un (ET) geçen yıl hizmet kapsamına alınmasıyla birlikte artan kurumsal talebi karşılamak için bu yeni ürünlere ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

Mevcut fiyatlarla BTI ve ETI’nin sırasıyla 30.000 dolar ve 20.000 dolarlık nominal değeri bulunuyor. Öte yandan söz konusu türev borsası ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) tarafından düzenlemelere tabi tutulmuş ve onay almış olması, kurumsal yatırımcılar için pozitif bir temel sağlıyor.

Borsa tarafından yapılan açıklamada şu detaylara yer verildi:

Coinbase Türev Borsası, 5 Haziran’da Bitcoin ve Ethereum sözleşmeleriyle kurumsal vadeli işlem sözleşmelerini duyurmaktan heyecan duyuyor. Coinbase Bitcoin (BTI) ve Coinbase Ether (ETI) vadeli işlem sözleşmelerine, üçüncü taraf kurumsal yatırımcılar erişebilecek.

Borsa, son zamanlarda Bitcoin ve Ethereum vadeli işlemler adına büyük adımlar atıyor. Coinbase, mayıs ayının başında ada ülkesi Bermuda‘dan global çaplı türev işlemler işlemleri için lisans aldığını ve Coinbase International Exchange‘i başlattığını duyurmuştu. Bu borsa aracılığıyla Coinbase, 5x kaldıraca kadar Bitcoin ve Ethereum vadeli işlemleri başlatmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!