Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Dev Bitcoin ATM Operatörü 500 Milyonluk Yükümlülük ile İflas Başvurusunda Bulundu

ABD Las Vegas merkezli dünyanın en büyük ikinci Bitcoin  ve kripto para ATM operatörü Coin Cloud, iflas koruma başvurusunda bulundu.

ABD ve Brezilya’da 5.000 civarında Bitcoin ATM’si bulunan Coin Cloud, Nevada Bölgesi ABD İflas Mahkemesi’nde 11. Bölüm iflas koruması başvurusunda bulundu. Şirket 7 Şubat tarihli dosyalamaya göre 100 milyon ila 500 milyon dolar arasında yükümlülüğe, 5.000 ila 10.000 arasında alacaklıya ve 50 milyon ila 100 milyon dolar arasında varlığa sahip bulunuyor. Ayrıca Coin Cloud’un, en büyük alacaklılarından biri olan ve iflas başvurusunda bulunan Genesis‘e 100 milyon doların üzerinde borcu olduğu raporlandı.

Coin Cloud’un CEO’su Chris McAlary konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bu kararı alacaklıların ve şirketin geleceğinin korunması için atılmış bir adım olarak nitelendirdi:

Bugün şirketimizin 11. Bölüm için yeniden yapılanma başvurusunda bulunduğunu duyuruyoruz. Bu karar borcumuzu yeniden düzenlememize, alacaklılarımızın çıkarlarını korumamıza ve daha güçlü, mali açıdan daha istikrarlı bir şirket olarak ortaya çıkmamıza olanak tanıyacak.

Coin Cloud tarafından yayınlanan son raporlara göre şirketin 5.000’den fazla ATM‘ye sahip olduğu belirtilmişti. Şirket 2022 yılında paylaşılan bir blog gönderisinde, “hiper büyüme” sürecinde olduğunu bildirmesine rağmen ayı piyasasına yenik düştü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!