Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase CEO’sunun Gündeme Getirdiği Söylentiler Bu Altcoinlerde Yükselişi Tetikledi

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase CEO’su Brian Armstrong’un ortaya çıkardığı söylentiler bazı altcoinlerde yükselişi tetikledi.

Coinbase CEO’su Brian Armstrong’un gündeme getirdiği Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunu (SEC) tarafından Ethereum (ETH) gibi altcoinler için staking hizmetinin ABD’li kullanıcılara yasaklanacağı söylentileri, merkeziyetsiz likit stake protokollerine olan ilgiyi artırdı.

Staking hizmetinin ABD tarafından engelleneceği düşüncesine kapılan kullanıcılar, merkeziyetsiz likit staking hizmeti sunan Lido DAO (LDO), Rocket Pool (RPL) ve pStake Finance (PSTAKE) gibi projeler üzerinde yatırımlarını artırdı. CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde likit stake tokenlarının toplam piyasa değeri %5,9 oranında artış gösterdi.

Söz konusu iddiaların yayılmasıyla birlikte LDO 2,50 dolardan yaklaşık %18‘lik yükselişle 2,93 dolar seviyesine ulaşırken RPL, 42,1 dolar seviyesinden %14‘lük yükselişle 47,95 dolar seviyelerini gördü. Benzer bir hareket sergileyen PSTAKE, 0,159 dolar seviyesinden yaklaşık %18‘lik yükselişle 0,189 dolara ulaştı.

Klasik stake yöntemlerine bir alternatif olan likit staking, kullanıcıların istedikleri miktarda ETH stake etmelerine olanak sağlıyor. Bu sayede kullanıcılar, önümüzdeki ay gerçekleşmesi planlanan Şangay yükseltmesi gibi gelişmeleri beklemek zorunda kalmıyorlar.

Öte yandan gündeme gelen bu iddiaların Şangay yükseltmesinden kısa bir süre önce ortaya atılması yatırımcıların dikkatinden kaçmadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!