Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Dev Robinhood’dan Bitcoin ve Dogecoin Desteği: Kripto Para Cüzdanına Ekledi!

ABD merkezli kripto para ve hisse senedi alım-satım platformu Robinhood, Web3 cüzdanı için Bitcoin (BTC) ve Dogecoin (DOGE) desteği ekledi.

Robinhood kripto para sektörü için sunduğu hizmet yelpazesini bir kez daha genişletti. Şirketin e-posta yoluyla kullanıcılarına yaptığı açıklamada, “Robinhood Wallet” olarak adlandırılan Web3 cüzdanının Bitcoin ve Dogecoin için ağ desteğini hayata geçirdiği beyan edildi.

Sunulan destek kapsamında, kullanıcıların Bitcoin ve Dogecoin için saklama, gönderme ve alma işlemlerini Robinhood Wallet aracılığıyla yapabileceği vurgulandı.

Robinhood geçtiğimiz dönemde sadece Ethereum (ETH), Polygon (MATIC), Arbitrum (ARB) ve Optimism (OP) ağlarını destekliyordu. Böylece cüzdanın desteklediği ağ sayısı 6’ya yükselmiş oldu.

Yapılan açıklamada Shiba Inu (SHIB), Compound (COMP), Polygon (MATIC), Solana (SOL), Unıswap (UNI) ve USD Coin (USDC) olmak üzere 50’den fazla kripto para destekleyen cüzdanın kısa süre içerisinde 140‘tan fazla ülkede yüz binlerce kullanıcıya ulaştığı vurgulandı.

Şirketin Web3 cüzdanına ait kapsam yelpazesi şimdiye kadar popüler kripto cüzdanı Metamask gibi Ethereum blokzinciri üzerine inşa edilmiş ERC-20 uyumlu kripto paralar ile sınırlıydı. Ancak Robinhood, müşterilerinin daha farklı zincirler üzerinde daha fazla varlık istediğini ve bunun da ürün genişlemesine yol açtığını söyledi.

Şirket ayrıca 30 Ağustos Çarşamba günü “seçkin kullanıcılar” için 200’den fazla farklı varlık karşısında Ethereum alım-satımı yapmalarına olanak tanıyan takas özelliğini hayata geçirdi.

Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan verilerde Robinhood’un en büyük üçüncü Bitcoin balinası olduğu fark edilmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!