Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Savcılar Sam Bankman-Fried Hakkındaki Bir Suçlamayı Düşürdü!

ABD Adalet Bakanlığı (DOJ), iflas eden kripto para borsası FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried’in (SBF) kampanya finansmanı suçlamasından muaf tutulacağını bildirdi.

ABD Adalet Bakanlığı’ndan SBF davası için dikkat çeken bir bildiri geldi. Savcılık tarafından 26 Temmuz Çarşamba günü paylaşılan notta, SBF’nin kampanya finansmanı suçlamasıyla yargılanmayacağı belirtildi. Alınan karar Bahamalar hükümetinin yaptığı açıklama sonrasında geldi.

DOJ, Bankman-Fried hakkında ilk olarak 2022 yılının sonlarına doğru sekiz farklı suçlamada bulunmuştu. Ardından savcılar tarafından beş farklı suçlama daha eklendi. New York Güney Bölgesi Bölge Mahkemesi Yargıcı Lewis Kaplan, gelen talep üzerine DOJ’un bu suçlamaları ayırmasına izin vermişti.

Kısa süre önce yapılan bir mahkeme başvurusuna göre Bahamalar, orijinal iddianamedeki sekizinci suçlama olan kampanya finansmanı ihlalini iade anlaşmasına dahil etmedi. Bu doğrultuda suçlamanın düşürülmesine dair mahkemeye bir mektup yazan DOJ, şu ifadelere yer verdi:

Bahamalar bugün erken saatlerde ABD’ye bilgilendirmede bulunarak sanığı kampanya katkıları konusunda iade etme niyetinde olmadığını açıkladı. Bu doğrultuda Bahamalar’a karşı olan antlaşma yükümlülüklerine uygun olarak, hükümetimiz sanığı kampanya katkıları konusunda yargılamaya devam etme niyetinde değildir.

Bakanlığın bildirisi, davaya bakan savcı Danielle Sassoon, SBF’nin tutuklanmasını talep etmesinden kısa süre sonra geldi. Sassoon, SBF’nin medyayı ve Alameda Research CEO’su Caroline Ellison‘ı manipüle ettiği gerekçesiyle hapse atılmasını istemişti. SBF’nin ilk mahkemesi önümüzdeki ekim ayında görülecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!