Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Senatörden Biden Yönetimine Övgü: Piyasayı FTX Çöküşünden Kurtardı

ABD’li Senatör Elizabeth Warren, Biden yönetiminin kripto para politikalarını tebrik etti ve eğer Trump yönetimi veya kripto destekçileri dinlenseydi FTX iflasının tüm piyasaya zarar vereceğini iddia etti.

Elizabeth Warren 30 Kasım tarihinde Senato Bankacılık Komitesi adaylık duruşmasında yaptığı konuşmasında, Komite Danışmanı Martin Gruenberg’ün kripto regülasyonu konusundaki çalışmalarından övgüyle bahsetti. Warren, FTX iflasının bugün geleneksel piyasaları etkilememesini kripto para piyasalarının geleneksel piyasalara entegre olmasını önleyen politikalara borçlu olduklarını belirtti. Ayrıca senatör, Trump yönetimini ve kripto dostu senatörleri hedef alarak eğer onları dinleseydiler bugün tüm piyasaya yayılmış bir krizle karşı karşıya kalınabileceğini öne sürdü.

Senatör Warren, konuşmasında bugün bankaların güvende olduğunu ve bunun nedeninin Bankacılık Komitesi Başkan Vekili Gruenberg gibi Biden yönetimi regülatörlerinin çoğunun kripto paraların bankalarla tehlikeli bir şekilde iç içe geçmesini önlemek için mücadele etmesi olduğunu belirtti. Senatör, Gruenberg ve diğer regülatörlerin bu çalışmaları Trump yönetimi ve kripto destekçilerine rağmen yaptığının altını çizdi. Senatör, dijital varlıkları zehirli olarak niteleyerek bankacılık sistemine entegre olmaya uygun olmadığını ve aksi takdirde sonuçlarını vergi mükelleflerinin ödeyeceğini ifade etti.

Öte yandan Başkan Vekili Gruenberg ise FTX gibi şirketlerin Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC) tarafından sigortalanmış olsaydı bankacılık sisteminin daha mı az güvenli olacağına dair bir soruya olumlu yanıt verdi. Gruenberg, kanıtların açık olduğunu ve yüksek derecede spekülatif, ani çıkışlara karşı savunmasız ve güvensiz bu şirketlerin sigortalı finansal kurumlarla doğrudan temaslarının olmamasının bu şirketlerin başarısızlığının kripto para piyasaları ile sınırlı kalmasını sağladığını belirtti.

Geçtiğimiz haftalarda kripto para sektöründen birçok yönetici ve yatırımcı regülasyon konusunda başta Warren olmak üzere aşırı kuralcı aktörleri eleştirmiş ve regülasyonların uygulanamaz derecede sert olması nedeniyle şirketlerin farklı yargı bölgelerinde faaliyet gösterdiğini öne sürmüştü. Topluluk, FTX’in ABD tarafından regüle edilmediğini dolayısıyla ekstra sert regülasyon istemenin anlamsız olduğunu ifade etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!