Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Abra CEO’sundan Bitcoin Yorumu: 50 Bin Dolar Olacak

Kripto para sektöründe hizmet veren Abra adlı şirketin CEO’su Bitcoin fiyatı hakkında iddialı yorumlarda bulundu.

Uzun Vadede 50 Bin Dolar

Son zamanlarda sektördeki pek çok uzman isim Bitcoin fiyatı hakkında çeşitli yorumlarda bulunuyor. Bunlardan bazıları Bitcoin’in 100 bin doları göreceğini, bazıları ise fiyatın 100 dolar düzeyine kadar gerileyeceğini iddia ediyor. Abra’nın CEO’su olan Bill Barhydt ise Bitcoin fiyatının uzun vadede 50 bin dolara kadar yükseleceğini söylüyor.

Bitcoin fiyatı hakkında yorum yapan isimler genelde “bu yılın sonunda”, “gelecek yıl” gibi zaman belirten ifadeler de kullanırlar ancak Barhydt herhangi bir zaman dilimi vermedi. Barhydt geçtiğimiz Aralık ayında yaşanan ani artış hakkında da konuştu ve o zamanlarda görülen artışın pek doğal olmadığını söyledi.

Abra adlı şirket mobil odaklı kripto para yatırımcılarına çeşitli hizmetler sunuyor. Kripto para sektöründe hizmetler veren şirket, kullanıcı dostu ve kullanımı kolay özellikleriyle birlikte sektörün popülerleşme sürecine de katkıda bulunuyor. Şirket şu anda 25 farklı kripto parayı, 50 farklı itibari parayı destekliyor ve akıllı sözleşme teknolojisinden faydalanıyor.

Şirket yakın zamanda yaptığı duyuruda kullanıcıların artık Visa ya da Mastercard kullanarak doğrudan Bitcoin alabileceğini açıklamıştı. Abra’nın sunduğu bu hizmetten faydalanablimek için 50-20,000 $ aralığında bir işlem yapmak gerekiyor.

Abra’nın sunduğu bu çeşitli özellikler de şirketin epey popülerlik kazanmasını sağladı. Barhydt, şirketin “bu yıl içerisinde çok fazla büyüdüğünü” söyledi ve şu anda “75 farklı ülkeye hizmet verdiğini” belirtti.

Bitcoin 50 Bin Dolara Doğru

Bitcoin’in 50 bin dolar olacağı yönündeki iddiaları ilk kez duymuyoruz. Hatta bu tarz yorumları daha önce de sıkça duyduk. BitMEX adlı borsanın CEO’su olan Arthur Hayes Haziran ayında bir programa katılmış ve Bitcoin hakkında yorumlarda bulunmuştu. Hayes bir an şakayla karışık olarak Bitcoin fiyatının yıl sonunda 50 bin doları görebileceğini belirtmişti.

Hayes bu tahminini bir süre sonra yinelemiş ve Bitcoin’in 50 bin dolar olacağını tekrardan belirtmişti:

“Bir yıl içerisinde 20 bin dolara kadar çıkabilen bir şeyin 6 bin dolar düzeyine kadar gerilemesi bence gayet normal. Yıl sonunda 20 bin ya da 50 bin sınırını görmemiz tek bir olumlu gelişmeye bakar.”

Hayes’in yorumları topluluk tarafından çeşitli tepkilerle karşılandı ve elbette kendisinin yorumlarını beğenmeyenler oldu. Reddit’teki bazı kullanıcılar Hayes’i hiçbir şeye dayanmadan fiyat tahmini yapmakla suçlamışlardı.

Bitcoin ile ilgili yapılan bu tarz yorumlar ne kadar doğrudur bilemiyoruz. “Bitcoin fiyatı şu zamanda X olacak” şeklinde yorum yapan kişilerin de haklı olup olmadığını ancak zaman içerisinde görebileceğiz.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment