Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Alman Bankacılık Devinden Bitcoin ve Kripto Paralar İçin Önemli Ortaklık Geldi!

Dünyanın en büyük bankaları arasında yer alan Alman Deutsche Bank, kripto para saklama hizmeti ve tokenizasyon için İsviçreli kripto altyapı sağlayıcı Taurus ile ortaklık kurdu.

Kripto para ve blokzinciri sektörüne yönelik hamleleriyle zaman zaman gündeme gelen Deutsche Bank, kurumsal müşterilerine kripto para saklama ve tokenizasyon için Taurus ile ortaklık kurduğunu duyurdu. Banka bu kapsamda, teknolojisini entegre edeceğini duyurdu.

İki büyük şirket arasında sağlanan bu ortaklık Deutsche Bank’ın global çaptaki müşterilerine sunduğu kripto para hizmetlerini daha güvenli ve kapsamlı şekilde yürütmesine olanak tanıyacak.

Deutsche Bank Küresel Menkul Kıymet Hizmetleri Başkanı Paul Maley, kripto para birimlerinin potansiyelinin göz ardı edilemeyeceğini ve geleneksel finans kurumlarını bu doğrultuda entegrasyon sağlaması gerektiğini dile getirdi:

Kripto para alanının trilyonlarca dolarlık varlığı kapsaması beklendiğinden, hem yatırımcılar hem de şirketler için önceliklerden biri olarak görülmesi kaçınılmazdır. Bu nedenle, saklama kuruluşları müşterilerini desteklemek için uyum sağlamaya başlamalıdır.

Taurus’un kurucu ortağı Lamine Brahimi, bu ortaklığın Taurus’un kapasitesini bir kez daha gözler önüne serdiğini ima ederken Deutsche Bank’a küresel çaplı operasyonlarını yönetirken destek olmaktan memnuniyet duyacaklarını vurguladı:

Bu ortaklık, Taurus’un ürünlerinin ve teknolojisinin kalitesini ve genişliğini gösterebildiği kapsamlı ve ayrıntılı bir eleme sürecinin sonucudur. Deutsche Bank ile bu küresel çaplı ortaklığı hayata geçirmekten memnuniyet duyuyoruz ve bankayı DLT tabanlı ürün ve hizmetler sunma konusunda desteklemeyi dört gözle bekliyoruz.

Deutsche Bank, haziran ayında Alman Bankalar Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na (BaFin) dijital varlık lisansı başvurusunda bulunmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!