Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Uber’in Asyalı Rakibinden Yeni Kripto Para Anlaşması: Circle ile Web3 Ortaklığı Kurdu!

Dünyanın en büyük stablecoin ihraççılarından Circle (USDC), Güneydoğu Asya’nın Uber benzeri en büyük çok amaçlı uygulaması Grab ile web3 ortaklığı kurduğunu duyurdu.

Circle 14 Eylül tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı basın açıklamasında, yakın zamanda Web3 hizmetlerini desteklemeye başlayan 180 milyon kullanıcılı çok amaçlı uygulama Grab ile bir ortaklık kurduğunu bildirdi.

Ortaklık kapsamında, Circle’ın yeni web3 hizmetleri Grab uygulaması içerisinde yer alan cüzdana entegre olacak. Bu kapsamda, iki şirket Web3 hizmetleri için pilot program başlatacak. Entegrasyon ile birlikte “Grab Web3 Cüzdan” üzerindeki web3 hizmetleri ilk olarak Singapurlu vatandaşlar için erişilebilir olacak.

Söz konusu blockchain tabanlı cüzdan ile kullanıcılar, ödüller ve NFT’ler kazanabiliyor.

Circle, Web3 hizmetlerinin hem Web2 internet şirketleri ne hem de yeni Web3 girişimlerine stablecoinlerin, dijital varlıkların ve akıllı sözleşmelerin potansiyelini tüketicilere ve kurumsal uygulamalara kolay ve güvenli bir şekilde getirmeye yardımcı olmayı hedeflediğini söyledi.

Circle CEO’su Jeremy Allaire, teknolojilerini Grab müşterileri hizmetine sunmanın şirketi sorumlu dijital varlık inovasyonunun tam potansiyelini gerçekleştirmeye yaklaştırdığını dile getirdi.

Grab Formula 1 Singapur Grand Prix’ine odaklanan bir pilot çalışma yürüttüğünü açıklamış, bu kapsamda Singapurlu kullanıcılarına Polygon (MATIC) ağı üzerinde çeşitli Web3 hizmetleri sunduğunu belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!