Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase CEO’su DeFi Borsalarına Seslendi: CFTC’e Dava Açın!

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase’in CEO’su Brian Armstrong, merkeziyetsiz finans (DeFi) protokollerini bir emsal oluşturabilmeleri için CFTC’yi dava etmeye çağırdı. 

Brian Armstrong 13 Eylül tarihli bir sosyal medya gönderisinde, ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) ve DeFi protokollerine seslendi. Düzenleyici kurumun DeFi protokollerine karşı yaptırım uygulamaması gerektiğini savunan Armstrong, uygulanan mevcut politikanın yanlış olduğunu vurguladı.

CFTC tarafından yaptırıma maruz kalan DeFi protokollerine bir emsal oluşturabilmek amacıyla bu vakaları mahkemeye taşımalarını tavsiye eden CEO, hukukun üstünlüğüne olan güvenini yineledi:

CFTC, merkeziyetsiz finans (DeFi) protokollerine karşı yaptırımlar uygulamamalı. Bu protokoller finansal hizmet işletmeleri değil ve Emtia Borsası Yasası’nın onlar için geçerli olması pek olası durmuyor. Dileğim, yaptırıma maruz kalan DeFi protokollerinin emsal oluşturmak için bu vakaları mahkemeye taşımasıdır. Mahkemelerin hukukun üstünlüğünü koruma konusunda oldukça istekli oldukları kanıtlanmıştır. Şu anda uygulanan yanlış politikanın başardığı tek şey, önemli bir endüstriyi ülke dışına itmektir.

Armstrong bu açıklamasıyla geçen hafta CFTC tarafından yasa dışı kaldıraçlı işlem sunma sebebiyle yaptırım uygulanan DeFi protokolleri OpynZeroEx (0x Protocol-ZRX) ve Deridex’e atıfta bulundu. Düzenleyici kurum söz konusu protokollere para cezası kesmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!