Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Alman Polisi 60 Milyon Dolarlık Bitcoin’in Şifresini Bulamıyor

Alman mahkemesi, kripto para kullanan bir suçlunun 60 milyon dolarlık bitcoin’ine el koydu. Suçlu isim, hapse girip çıkmış olmasına rağmen bu bitcoinlerin şifresini paylaşmadı.

Almanya’da bir vatandaş, hazırladığı kötü amaçlı yazılımlarla insanların bilgisayarlarına sızıyordu. Onların bilgisayarını kripto para madenciliği yapmak için kullanan şahıs, bu sırada 1.700’den fazla bitcoin topladı. Polis tarafından yakalanan şahıs iki yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Bitcoinlerin şifresini vermedi

Bavarya’daki bir mahkeme, suçluya ait olan 1.700’den fazla bitcoin’e el koyma kararı aldı. Şahıs bu bitcoinleri bir borsada vb. değil, kendi kişisel cüzdanında saklıyordu. Bu cüzdana özel anahtar olmadan erişmek mümkün değil.

Mahkeme bu şahsın dijital cüzdanına el koydu ancak cüzdanı açamadı. Şahıs, cüzdanın şifresini hapse girip çıkmış olmasına rağmen yetkililerle paylaşmadı. Reuters’ın haberine göre Alman polisi, yapılan onlarca denemeye rağmen cüzdanı açmayı başaramadı.

Kendisi de erişemiyor

Sebastian Murer adlı bir hakimin açıklamasına göre şahsın bu bitcoinlere kendi başına erişmesi de mümkün değil. Bitcoin fiyatının 34.500 dolar olduğu saatlerde, bu cüzdanın toplam değeri 63 milyon dolardan fazla ediyor.

Glassnode, 2009’dan beri üretilmiş bitcoinlerin yüzde kaçının aktif olarak kullanıldığıyla ilgili bir araştırma yapıp, toplam arzın yalnızca %78’inin likit olduğunu açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!