Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Altcoin Yatırımcılarına Kritik Tavsiyeler: Piyasa Bu Haldeyken Ne Yapmalı?

Altcoin piyasası, lider kripto para birimi Bitcoin’in (BTC) hareketleri ile oldukça çalkantılı günler geçiriyor. Kısa süre önce tüm zamanların rekorunu kıran BTC, altcoinlere ise bir türlü bu fırsatı vermedi. Peki altcoin yatırımcıları böyle bir durumda ne yapmalı ve olası bir boğa koşusunda nelere dikkat etmeli?

Kullandığı isimden de anlaşılabileceği gibi sıkı bir altcoin yatırımcısı olan Altcoin Sherpa, sektöre yeni giren yatırımcılara çok önemli tavsiyelerde bulundu. Analist, 2020 yılının yaz döneminde yaşanan DeFi rallisinin kendisine önemli şeyler kattığını ve hem yeni konseptleri öğrenip, hem de eski tecrübeleri hatırladığını vurguladı.

Peki Altcoin Sherpa’nın “eski tecrübeler” ile “yeni konseptleri” harmanlayarak öğrendiği dersler neler?

  • Fiyat yükselse de alım yapabilirsiniz:

Analist, birçok uzmanın belirttiği gibi bir yerden alım yapmak için fiyat olarak çok düşüş yapan projelerin beklenmesinin şart olmadığını belirtti. Yearn Finance (YFI) örneği veren analist, popüler kripto paraları alıp satanlar olduğu gibi bu esnada “ölü coinleri” bekleyenler olduğunu da vurguladı. YFI gerçekten de gündeme damga vurduğunda bile 9.000 dolar seviyelerindeydi ve 44.000 dolara kadar yükseldi.

  • Yeni kripto para projelerinin fiyat hareketleri oldukça beklenmedik olabilir:

Altcoin Sherpa, özellikle piyasaya yeni sürülen kripto paraların fiyat belirleme sürecinde inanılmaz yükselişler yaşayabileceğini ima etti. DeFi rallisi esnasında gerçekten birçok proje piyasaya giriş yapar yapmaz çok yüksek seviyelerden fiyat açılışları yaptı. Ancak buna bel bağlamak bazen yatırımcıların rug pull gibi dolandırıcılık yöntemlerine maruz kalmalarına yol açtı. Analist ise yeni projeleri bir gözle takip etmenin faydalı olabileceğini düşünüyor.

Analiste göre eski projelerin çok eskiden beri elinde tutan yatırımcıları bulunuyor ve fiyat yukarı çıktıkça güçlü direnç noktaları ile karşılaşma ihtimali artıyor.

  • Kâr almayı asla unutmayın:

Aslında bu neredeyse bütün analistlerin üstünde durduğu bir nokta. Altcoin Sherpa da kendini açgözlülüğe kaptırdığını ve  kazancının yarısının Ekim 2020 tarihinde erdiğini belirtti. Yaz döneminde elde ettiği kazancın önemli kısmını bu sebeple kaybettiğini belirten analist, bu acı tecrübeyi başkalarının tatmamasını istiyor.

  • Planınızı yapıp belirli yüzdelerle almaya devam edin:

Analist, özellikle altcoin yatırımcılarını ilgilendiren bir açıklamada bulundu. Fiyatın düşüş de yaşayabileceğini ancak kendi görüşüne göre büyük bir altcoin rallisine doğru ilerlediğimizi belirten Altcoin Sherpa, alımların arttırılabileceğini ima etti.

Ancak uzman ismin burada dikkat çektiği nokta, “all-in” olarak bilinen bütün varlıklarla yatırım yerine, belirli yüzdelerle bir plana sadık kalarak alım yapmak. Analist kendisinin de birkaç günde ve haftada %5 ila %10 arasında alım yaptığını itiraf etti. Analiste göre bazı altcoinlerin fiyatı düşse de bu onların uzun vadedeki hareketini baltalamayabilir. Altcoin Sherpa’ya göre altcoin sezonu ise Aralık 2020 tarihinde başlayabilir.

  • Temel analiz öğrenin:

Eskiden sadece TA yani teknik analize önem veren birisi olduğunu belirten Altcoin Sherpa, artık FA yani temel analize de önem verdiğini belirtti. Belirli olayların ve gelişmelerin fiyatı illa ki arttıracağını belirten analist, yaz dönemine giderek Oracle ve DeFi bağlantısına vurgu yaptı. Gerçekten de DeFi sektörünün yükselişi, merkeziyetsiz finans uygulamalarına veri aktarımı ve doğrulaması yapan Oracle projelerini yükselişe geçirmişti. LINK fiyatı da bu bağlamda 20 dolara kadar çıktı.

  • Beraber hareket eden kripto paraları öğrenin:

Analist, bazı kripto paraların gruplar halinde yükselip düştüğünü ifade etti. Gerçekten de XRP ile XLM arasındaki bağ gibi beraber yükselip düşen birçok kripto para bulunuyor. Analist, GNT ile REP veya ICX ile NEO gibi projelerin de bu gruba dahil olduğunu belirtti. Hangi projenin hangi gruba veya sınıflandırmaya dahil olduğunu bilmek, yükselişleri önceden saptamayı sağlayabilir.

  • İlk fırsat kaçsa da treni yakalamak önemli:

Analist, fırsat kaçırıp kaçırmamanın da önemli olduğunu belirtti. Bazı kripto paraları yavaş yavaş toplamayı yani bunlara yatırım yapmayı sevdiğini belirten analist, yine de bu projelere yatırılan paranın “bir bedele” sahip olduğunu vurguladı. Altcoin Sherpa’ya göre belirli projelerde ilk büyük yükseliş sonrasında trene atlamak da kazançlı olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!