Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin (BTC) Düşüşünde Altcoin Alanlar Nelere Dikkat Etmeli?

Bitcoin (BTC) fiyatının volatilitesi yani oynaklığı özellikle 19.000 doların üzerine çıkılmasından beri bir hayli arttı. Bundan yaklaşık 1 hafta önce 19.999 dolara kadar çıkan BTC, devamında 16.000 dolar bandına kadar düzeltme yaşamıştı. Bugün de benzer bir düşüş yaşayan BTC, sert geri çekilmeler ile altcoinlerin fiyatını da beraberinde götürüyor. Bu düşüşlerde ise bazı yatırımcıların alım fırsatı olarak değerlendirip altcoin alımı yaptıkları görülüyor. Peki uzmanlar ve analistler bunu yapan yatırımcılara nasıl tavsiyelerde bulunuyor?

Bitcoin, altcoinler için alım fırsatı mı yaratıyor? 

BTC/USD işlem çifti bugün 19.782 dolar seviyesini gördükten sonra bir anda 18.558 dolara kadar geriledi. Bu düşüş milyonlarca dolarlık BTC pozisyonunun tasfiye olmasına yol açarken, altcoinler için de günler öncesinin destek seviyelerine düşüşü beraberinde getirdi. Halihazırda altcoin yatırımı olanlar bu düşüşlerle paniğe kapılsa da istedikleri seviyeden alım yapamayanların “trene atladığı” biliniyor.

Peki Bitcoin düşerken altcoin alımı yapmak ne kadar mantıklı ve makul?

Aslında bu noktada sorulacak ilk soru, BTC fiyatı yüzünden geri çekilen altcoinlerin alım fırsatı yaratıp yaratmadığı olacaktır. Sevilen analist Locksmith, her düşüşün ise bir alım fırsatı olduğunu düşünüyor. Locksmith’e göre yine de böyle durumlara karşı stop emir girmek kesinlikle kurtarıcı rolü üstlenebilir.

Yatırımcıların düşüşe rağmen stop koymayıp pozisyonda kalması, Locksmith’e göre “daha fazla zarar ve olası fırsatların tepilmesi” riskini doğurabilir. Analist, düşüşlerin alım fırsatları olduğunu vurgulasa da bunun üç etmenden oluştuğunu vurguladı ve bunları şöyle sıraladı:

  • Psikoloji,
  • sabır,
  • irade.

Altcoin yatırımcıları buna dikkat etmeli

Ünlü kripto para analisti Josh Rager, bunun mantıklı olup olmadığı hakkında yorum yapmasa da yatırımcıların dikkat etmesi gereken bir olayı açıkladı. Rager’a göre hangi altcoinlerin bu düşüşlerde daha iyi tutunduğunun tespiti, oldukça önemli bir indikatör olabilir.

Yani BTC fiyatı çakılırken belirli destek noktasının altına inmeyen altcoinler, Rager’ın ifade ettiği kategoriye dahil oluyor.

“Altcoin dönemine” dikkat

Öte yandan Crypto Kemal ise altcoinlerin “dönemi geldiğinde” Bitcoin’e kıyasla 10 kat daha kazançlı olabileceğini vurgulayarak bu alternatife dikkat çekti. Aslında birçok yatırımcı da Crypto Kemal gibi düşünerek BTC yatırımı ile daha az kazanç yerine risk alarak altcoinleri deniyor.

Ünlü analist söz konusu “dönem” bittiğinde ise altcoinlerden kesinlikle uzak durulması gerektiğini belirtti. Sektöre yeni olan yatırımcıların bu dönemsel dengeyi tutturmaları ise bir nebze zor olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!