Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Yine” Milyonlarca XRP Satıldı: Ünlü Kurucunun Elindeki XRP’ler Ne Zaman Bitecek?

Ripple’ın 1 milyar XRP‘nin kilidini açtığı günde şirketin kurucu ortaklarından Jed McCaleb’in yaptığı yüklü transfer bütün dikkatleri bu noktaya çekti. Ripple’ın kurucusu olmasına rağmen projeden ayrılan ve büyük bir XRP fonunu yanında götüren McCaleb, yaklaşık olarak 113.352.755 XRP’lik bir transfer yaptı. Ünlü ismin bundan kısa süre önce de 9 milyon dolarlık XRP satışı yaptığı biliniyor. Peki McCaleb’in parası ne zaman suyunu çekecek?

Jed McCaleb yine milyonlarca XRP’lik transferle gündemde 

Whale Alert tarafından aktarılan bilgilere göre Jed McCaleb ve Ripple arasında yapılan ortaklık bağlamında oluşturulan cüzdandan 70 milyon dolarlık XRP çıkışı oldu. Direkt olarak McCaleb’in cüzdanına gönderilen 113.352.755 milyon XRP, büyük ihtimalle önümüzdeki günlerde satılabilir.

29 Kasım tarihinde de yüklü XRP satışı yaptı 

Ripple ile özel bir anlaşmaya sahip olan Jed McCaleb, sadece ticari hacme bağlı olarak satış yapabiliyor. XRP fiyatının rekor kırması ile beraber artan ticari hacim de McCaleb’in satış baskısını arttırmasına yol açtı. XRP ekosisteminin tanınan isimlerinden birisi olan Leonidas Hadjiloizou da 29 Kasım tarihinde yapılan yüklü satışa dikkat çekerek, yatırımcılara önemli bir bilgi verdi.

Hadjiloizou buna ek olarak McCaleb ve Ripple arasındaki anlaşmaya göre satılacka XRP miktarının haftalık olarak (her pazar günü) değiştiğini vurguladı. Bu da 113 milyon adetten fazla XRP’nin bu hafta satılabileceğini düşündürüyor.

Jed McCaleb’in elindeki XRP’ler ne zaman bitecek? 

Artan hacim ile McCaleb’in satış baskısının arttığını vurgulayan Leonidas, sadece 29 Kasım tarihinde bile 9,9 milyon dolarlık XRP satıldığını belirtti. Bu miktar ile birlikte Jed McCaleb’in XRP satışlarının miktarında da tüm zamanların rekoru kırıldı.

Ancak XRP yatırımcılarının beklediği gün hızla yaklaşıyor gibi gözüküyor. Artan hacim McCaleb’in satış baskısını da aynı orantıda arttırsa da bunun nihai sona hızlı bir geçiş hazırladığı söylenebilir. Ancak mevcut satış oranı üzerinden yapılan hesaplamaya göre, Jed’in sadece 3,83 milyar adet XRP‘si kaldı. Bu satış hızıyla gidilirse söz konusu fonların 387 günde yani yaklaşık 1 yıl içerisinde tükenmesi muhtemel.

McCaleb’in XRP üzerindeki satış baskısı her zaman yatırımcılar için büyük bir yük oldu ve olmaya devam ediyor. Bunun 1 yıl içerisinde bitmesi ise XRP için yeni bir çağın başlaması anlamına gelebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!