Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

American Express Müşterilerine, Blockchain Tabanlı Puan ve Ödül Sistemi Sunuyor

23 Mayıs tarihinde ortak yapılan bir basın toplantısında, Mali hizmet kurumu American Express (AmEx), Üyelik Ödülleri (üye olduğun ve kazandığın programlarla Miles&Smiles programı gibi hediyeler alabildiğin bir platform) programına online mağaza Boxed ile ortaklaşa bir şekilde blockchain uygulaması entegre edeceklerini duyurdu.

AmEx online mağazaların AmEx kart sahiplerine özel teklifler sunabilmeleri ve müşteri teşvikini arttırabilmesi için Linux Foundation gözetiminde açık kaynaklı bir blockchain projesi olan Hyperledger tarafından geliştirilen blockchain teknolojisini sistemlerine entegre edeceklerini belirtti.

AmEx, belirli eşyalar satın alan müşterilerin şirket tarafından ödüllendirilebilmesi temalı bu programa ilk olarak Boxed ile başladıklarını ancak ilerleyen aylarda programı bütün mağaza ve dükkanlarına yaymayı planladıklarını belirtti.

Şirketn, belirli ürünlerin reklamını yapmanın yanı sıra, bu yeni programı sisteme entegre etmenin, AmEx’in ve ödüllerini dağıttığı mağazaların belirli müşterilere yönelik kampanya ve reklam yapabilmesini sağlayacağını belirtti. Satıcılar ”ürün hedefli teklifler” yapabilmenin yanı sıra kendi envanter sistemlerini de sürdürebilecekler. Üyelik Ödül programı yöneticisi Chris Cracchiolo konuu şu şekilde açıkladı:

”Satıcılar müşterilerin satıcıya ait uygulamaları indirmelerini teşvik ederek günün herhangi bir vakti veya ayın herhangi bir haftasında program üretebilecekler. Bayilerin Üyelik Ödül programı dahilinde müşterileri ödüllendirebilecekleri yolları inanılmaz bir şekilde artış gösterecek.”

Geçen yılın Ekim ayında AmEx’in seyahat ve ticaret birimi olan  American Express Travel Related Services Co., Inc., blockchain teknolojisi kullanarak kişiselleştirilmiş bir müşteri ödül sistemi hakkında patent başvurusunda bulunmuştu. Sistemin amacı puan, kripto para birimi veya ürün ile ilgili belirli bir eşya gibi ödüller içeren müşteriye özel ödül tipleri önermekti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment