Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tim Draper: Blockchain Vatandaşları İşe Yaramaz Hükumetlerden Kurtarabilir

Cointelegraph auf Deutsch’un 23 Mayıs tarihli haberine göre, ABD’li yatırımcı Tim Draper, Viyana, Avusturya‘da yapılan GovTech Pioneers konferansındaki önemli açıklamalar yaptığı açılış konuşması esnasında, blockchain temelli dijital hükumetler hakkındaki görüşlerini paylaştı

Draper gelecekte, blockchain teknolojisinin kullanılabilir hale getirdiği akıllı kontratların yapay zeka ile birleşiminin devletlerin sorumluluklarını ve sahip olduğu rolleri büyük ölçüde değiştireceğinin altını çizdi. Başarılı yatırımcı seyircilere şunları ifade etti:

”Eğer Bitcoin, akıllı kontratlar ile birlikte Blockchain ve yapay zekayı birleştirirsek mükemmel bir bürokrasi elde edebiliriz”

Draper gelecekteki görüşünü açıklamak için sağlık hizmetlerinden örnek verdi. Draper’a göre vatandaşlar Röntgenlerini, DNA analizlerini, kan testlerini ve diğer bulguları gibi bütün sağlıkla ilgili verilerini blockchain üzerinde kaydedebilecek ve otonom bir sistem sürekli olarak bunları yapay zeka ile analiz edip önerileri ve uyarıları direkt olarak bireylere gönderecek.

Draper’a göre bütün bu bilgiler blockchain üzerinde kayıt altına alındıktan sonra, hükumetin yetersiz kaldığı konularda insanların daha kolay taraf değiştirebilmesini sağlayacak.

”Sigorta, sağlık ve emlak endüstrisi çok kötü bir hizmet sunuyor ve çok paraya ihtiyaç duyuyor. Sağladıkları berbat servis için tonla para toplayan hükumetler bu etkiyi ilk hissedecek olanlardır.”

Şu an için Draper ABD’nin Kaliforniya eyaletini üç parçaya ayırmayı ve böylelikle yönetiminin daha kolay olabileceğini öneriyor. Nisan ortalarında yaptığı bir röportaj esnasında Draper, eyaletteki Bilgi Teknolojileri endüstrisine karşı aşırı denetleme bulunduğunu ifade etmişti. Draper’a konu hakkındaki ifadelerini şöyle açıklamıştı, ”hava mükemmel olsa ve bir çok arkadaşım burada olsa bile”, Kaliforniya’da kalmak için çok az teşvik mevcut.

Draper kripto para birimleri ve blockchain konusunda olumlu yorumlar yapmaya ve bu ikisinin geleceğinin çok parlak olduğu çıkarımını tekrarlamaya devam ediyor. Nisan sonunda New York’da gerçekleşen Intelligence Squared tartışmasında da bunu belirtmişti. Kripto eleştirmenleri ile yapılan bir münazara esnasında Draper Bitcoin’in büyüklüğünün ve öneminin ve bunun arkasındaki teknolojinin  Demir Çağı, Rönesans, Sanayi Devrimi gibi bir çok devrim ve dönemi geride bıraktığını da belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment