Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Analist, Bitcoin Fiyatını 10.000 Dolar Üzerinde Tutan Sebebi Açıkladı

Bitcoin (BTC), üst üste gelen kötü gelişmelere ve dava haberlerine rağmen 10.000 dolar desteğinin üzerinde tutunmayı başardı. Bu durum yatırımcılarda ise şaşkınlığa yol açtı. Lider kripto para biriminin BitMEX’e dava açılması ve KuCoin kripto para borsasının hacklenmesi haberlerine karşı dayanma sebebi de bu nedenle birçok kişi tarafından merak ediliyor. Ünlü analist Cole Garner ise bunun sebebinini tamamen Çin olduğunu açıkladı.

Uzman ekonomist Garner, yeni Bitcoin cüzdan adreslerinin sayısının özellikle geçtiğimiz hafta tam anlamıyla rekor kırdığını açıkladı. Analistin sunduğu verilere göre bu metrikte büyük bir kırılım gerçekleşti. Bitcoin fiyatında sert düşüşlerin görüldüğü günlerde yeni cüzdan adreslerinin sayısının artması, aslında büyük bir farkın oluşmaya başladığını gösteriyor.

BTC fiyatının 10.427 dolara kadar gerilediği Perşembe akşamında toplam aktif adreslerin sayısı 22.000’in üstüne çıktı. Cüzdan adreslerinin sayısında 2 yılın rekorunun kırılması aslında değişimin en büyük kanıtı. Garner ise yayınladığı tweet dizisinde bu gelişmenin aslında “yeni boğa piyasası katalizörü” olduğunu ve bunun boğa piyasasını getirecek gelişme olarak tanımlandığını vurguladı. Uzman isim, bu yeni cüzdan adreslerinin Çin merkezli olduğunu ve şu an sektörde Çinli yatırımcı akınının yaşandığını vurguladı.

Bitcoin Piyasasına Çinli Yatırımcı Akını

Aslında üçüncü çeyreğin kapanışından kısa bir süre önce Çin medyasında organize bir Bitcoin propagandası yapıldığı görülmüştü. Çin hükümeti tarafından desteklenen birçok kanalda, gazetede ve yayın kaynağında Bitcoin’in 2020 yılının en iyi yatırımı olarak lanse edilmesi, aslında bu akının sebebini mantıklı bir şekilde ortaya koymakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment