Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kilit Ripple Ortağı ve Walmart, “İşleri Büyütmeyi” Hedefliyor

Perakende sektörünün devlerinden olan ABD merkezli Walmart, Ripple  ortaklarından MoneyGram ile olan ortaklığını uzatma kararı aldı. İki yıllık bir ortaklık imzalayan sınır ötesi ödeme şirketi MoneyGram ve Walmart, bu ortaklığı 2024 yılına kadar uzatmayı planlıyor.

6 Ekim tarihinde yayınlanan basın açıklamasına göre iki şirket Walmart2World para transfer hizmetinin devamı için çalışmayı sürdürecek. İlk olarak 2018 yılında piyasaya sürülen Walmart2World para transfer hizmeti, MoneyGram altyapısı kullanılarak kullanıcılara ulaştırılıyor.

Walmart ve MoneyGram arasındaki ortaklık ise iki yıldan daha uzun bir geçmişe sahip. Walmart 2014 yılında Amerika’nın bankacılık hizmetlerine erişemeyen nüfusu için Walmart-2-Walmart isimli özel hizmetini duyurmuştu. İşlem ücretlerini yaklaşık olarak %50 düşüren bu hizmet büyük bir ilgi gördü ve Walmart bunun devamında sadece ABD içerisinde değil, ABD dışarısında da benzer bir hizmet sunma kararı aldı.

Ripple Ortağı MoneyGram, Walmart İle Çalışmayı Sürdürecek

Olaydan dört yıl sonra da Walmart’ın yeni ve uluslararası platformu Walmart2World piyasaya sürüldü. Amerika içerisindeki kullanıcıların MoneyGram altyapısını kullanarak 200’den fazla ülkeye ödeme yapabilmesi bu sayede mümkün hale getirildi.

Ripple

MoneyGram CEO’su Alex Holmes konu hakkında yaptığı açıklamada yeni ortaklık kararı ile müşteri odaklı stratejilerin güçlendirileceğini ifade etti. Walmart’ın ek olarak 3 yıl daha bu hizmetten faydalanmak istemesinin kendi hizmetlerine olan ilginin bir kanıtı olduğunu ifade eden CEO, aslında dolaylı yoldan dikkatleri de Ripple üzerine çekmiş oldu.

MoneyGram, Ripple’ın en çok konuşulan ortaklarından birisi olarak biliniyor. Ripple’ın her çeyrekte MoneyGram‘a ödeme yapması ve ünlü ödeme devinin Ripple altyapısı kullanması bu ortaklığın temelini oluşturmakta. Walmart’ın ortaklığı uzatma kararı da dolaylı yoldan Ripple için iyi haber niteliği taşımakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment