Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Analist, Bitcoin İçin Neden $2.000 Düşüş Beklediğini Açıkladı

Basın saati itibariyle 10.849 dolardan işlem gören Bitcoin (BTC), bundan 24 saat önce ise 11.000 dolar direncinin üstünde yer alıyordu. BTC fiyatının özellikle FED’in FOMC toplantısı öncesindeki beklenti ile beraber yükseldiği biliniyor. Birçok yatırımcı yükselişin devam edeceğini umsa da önde gelen bir teknik analist bunun tam tersi yönde bir açıklama yaptı.

TradingView üzerinde çizdiği grafiklerle tanınan Vince Prince, yayınladığı son grafiğinde korktuğu bir senaryoyu açıkladı. BTC/USD paritesinin alçalan kanala giriş yaptığını belirten analist, Perşembe günü yayınladığı analizinde 2.000 dolara yakın düşüş beklediğini belirtti.

Bitcoin 9.000 Dolar Yolcusu

Kanal içerisindeki dağıtım bölgesine gelinmesi durumunda fiyatın 9.000 dolar bandına ineceğini vurgulayan analist, buranın önemine de değindi. Prince’e göre söz konusu seviyeye gerileyen BTC iki kere tırmanmaya çalışsa da iki denemesi de başarısızlıkla sonuçlandı.

Bitcoin BTC/USD
Vince Prince’in Bitcoin analizi.

Analist grafikte BTC’nin 11.500 dolar üstüne çıkamadığı sürece düşüşe mahkum olduğunu gösteriyor.  Analist, bu düzeltmenin devamında önce 10.200 dolar desteğinin altına inileceğini, bunun devamında ise 9.000 dolara doğru ek bir düşüş yaşanacağını belirtmekte.

Prince böyle bir senaryonun ise tamamen kötü haber olmadığında iddialı. 9.000 dolara kadar gerileme olması durumunda akümülasyon bölgesine girileceğini ifade eden uzman isim, bunun daha büyük bir yükseliş getireceğini düşünüyor.

Bitcoin daha önce de 9.000 dolar bandına düştükten sonra önemli yükselişler yapmıştı. 2 Eylül tarihinden beri 2 kere 9.000 dolar bandına gerileyen BTC, devamında ise 11.100 dolara kadar yükseldi. Bu da yatırımcıların umutlarını taze tutmakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment