Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiltere Merkez Bankası da Bitcoin Lehine Adım Atıyor

Bitcoin için olumlu bir haber daha gündeme yansıdı. İngiltere, kesinlikle yıllardan beri dünya ekonomisine yön veren ülkelerden birisi olarak biliniyor. Yaşanan koronavirüs salgını ve ekonominin bundan aldığı hasar, görünüşe göre sadece ABD’yi değil, İngiltere’yi de çok sert önlemler almaya itti. İngiltere Merkez Bankası hakkındaki güncel bir iddia ise Bitcoin (BTC) için çok konuşulacak bir durum olabilir.

Bloomberg tarafından aktarılan haberde, İngiltere Merkez Bankası yetkililerinin negatif faiz oranı için konuşmalara başladığı vurgulanıyor. Ekonominin sansasyonel bir belirsizlik dönemine girdiğini belirten uzmanların, yakında İngiltere’nin de negatif faize yöneleceğini belirtti. Önde gelen birçok ülke bunu ya uygulamaya başladı ya da buna yönelik sinyal verdi. Peki bu gelişme neden Bitcoin için olumlu bir haber olarak görülüyor?

Bitcoin İçin Bulunmaz Fırsat

Gemini kripto para borsasının kurucularından Tyler Winklevoss bu durumun BTC için faydalarını açıkladı. Winklevoss, negatif faiz oranına geçilmesi durumunda bankanın insanların kredi alması için onlara ödeme yapmak zorunda kalacağını belirtti. Konuya esprili bir şekilde yaklaşan Winklevoss, bankanın parasını alıp Bitcoin için long pozisyon açılabileceğini vurguladı.

Bu durum aslında bankanın artık itibari para tutanlara faiz vermeyeceği yani hiçbir getiri sunmayacağı anlamına gelmekte. Bu da daha fazla yatırımcıyı Bitcoin’e itebilir gibi gözüküyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment