Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Türk Analist İnceledi: Dash Bin Doları Aşacak Mı?

Kripto para analisti Mehmet Hasan Tufan, Dash fiyatını yorumladı. 2017’den bugüne kadar yaptığı inceleme doğrultusunda Dash’in 150 dolar bandını aşarsa bin dolar seviyelerine ulaşabileceğini işaret etti. 

Dash, Litecoin temeline kurulu olarak 2014 yılında ortaya çıktı. Dash’in hedefi kullanıcı bilgilerini korumak ve anonim olmaktı, kısa zamanda merkezinde gizliliği barındıran ilk para olarak ün kazandı. 2018 yılında 162 dolar seviyesine ulaşan Dash, ilerleyen yıllarda rekorunu yenileyemedi.  2020 yılının başında 150 dolar bandını zorlayan Dash, son 30 günde en yüksek 102 dolar seviyesini gördü.

6 Ağustos günü 100 dolar bandını zorlamaya başlayan Dash’in bu direniş fazla uzun sürmedi. 12 Ağustos günü 85 dolara kadar geriledi. Şu anda borsalarda 26. sıradan listelenen Dash 88.75 dolardan işlem görüyor.

Yılın Başında Kendi Rekoruna Ulaşmaya Çalıştı

Analist Mehmet Hasan Tufan, bugün Youtube kanalında Dash’i inceledi. Tufan, 2020 yılının başında 150 dolar bandına ulaşan Dash’in bu kanala tekrar girerse kendi rekoruna ilerleyebileceğini ve bin dolara yükselebileceğini düşünüyor.

Mehmet Hasan Tufan’ın Dash grafiği, Kaynak

Tufan, Dash’in ilerleyişini doğru okumak için genel kripto para ve altkoin piyasalarının toplam değerlerine ve Bitcoin’in piyasa payına (dominance) bakılması gerektiğini vurguladı. Dash’in 152 dolar seviyesinin önemini anlatan Tufan, 152 dolar bandının 2017’den beri denendiği ve bir direnç noktası olduğunu belirtti.

Analist Mehmet Hasan Tufan, piyasalardaki boğa sezonun devam etmesi ve beklenen megabullun yaşanması durumunda Dash’in 152 dolar seviyesini aşacağını söyledi.

Bu Yıl İçerisinde 500 Doları Görebilir

Dash 2020 yılının ilk çeyreğinde Güney Amerika bölgesindeki kripto para kullanıcıları tarafından çok ilgi çekti. Kullanıcıların cüzdanlarına Dash yükleme sayısı ilk çeyrekte üç katına çıkarak rekor kırdı. Flipside derecelendirme şirketi de Dash’in puanını A’ya çevirdi. Venezuela içerisindeki Android cihazlarda Dash cüzdanı kullananların sayısının %562 artması da tam anlamıyla boğa sinyali vermekte. Aktif cüzdan sayısında %562 artış yakalayan Dash, bu kullanım oranı ile yıl sonu gelmeden fiyatını 500 dolara çıkartma şansını yakalabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment