Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hızla Değer Kazanan TOMO’nun Yükselişini O İsim Tahmin Etmişti

TomoChain, TOMO fiyatında yaşanan artışın ardından kripto para sektörüne damgasını vurdu. Son 24 saatte yaklaşık %20 ve son bir haftada ise %60 oranında artış gösteren TOMO piyasa değeri en yüksek 100 kripto para listesine giriş yaptı.

Geçtiğimiz ayın sonlarında TomoChain (TOMO) ile ilgili bir tweet atan Crypto Michaël, koinin 8500 Sats barajını geçtikten sonra sağlam bir şekilde ilerlediğini duyurmuştu. Sosyal medyadan bu açıklamayı yaptığı sırada TOMO, 10 bin Sats yani 0.00010 BTC değerindeydi.
Sosyal medyada hatırı sayılır bir kitleye sahip olan Crypto Michaël, TOMO’nun sergilediği bu dik grafiğin süreceğini ve TomoChain’in 15000 Sats’ı görebileceğini eklemişti. Ve TOMO 2 yıl önce gerçekleşen kendi rekorunu hala kıramamış olsa da ciddi bir ivme ile yükselişe geçti ve piyasalarda 13000 Sats yani 1.5 dolardan alım satıma başladı.

TOMO Nedir ve Neden Yükselişe Geçti?

TomoChain (TOMO) birçok diğer kripto para gibi merkeziyetsizlik ilkesi üzerine kurulmuş bir projedir. Ama diğer kripto paralardan farklı olarak yapmayı hedeflediği şey, bu sektörün ortak dertlerinden biri olan ölçeklenebilirlik sorununu çözmek. İlk etapta Ethereum tabanlı olarak ortaya çıksa da daha sonra kendi ağına geçiş kararı almıştı.
TomoChain ve Ethereum ağları arasında bazı benzerlikler olsa da bu iki ağın birbirinden tamamen ayrıldığı noktalar da var. En büyük blockchain platformlarından biri olan Ethereum bile saniyede ortalama olarak 15 işlem yapabilmekte. TomoChain ise bu eksiklikten yola çıkarak Sharding yöntemi ve Staking odaklı oylama çözümleri ile bu sorunu çözerek, saniyede 5 bine kadar işlem yapma kapasitesi sunuyorlar. TOMO böylece hem yatırımcıları için yaklaşık 2 saniyelik işlem sürelerine ve kullanıcıları için düşük işlem ücretleri vadediyor.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment