Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Analistler, Doğal Gazla Çalışan Bitcoin Madencilik Operasyonu Düşlüyor

Bir grup Wall Street analisti, Texa’nın petrol zengini Permien Havzası’nda yer alan şist üreticilerinin, şist gazı ekstraksiyonu nedeniyle halihazırda boşa harcanan büyük miktarda doğal gazın kazanç sağlamasına olanak tanımak için eşsiz bir düşünceye sahip: Doğal gazla Bitcoin madenciliği operasyonuna güç vermek.

Jean Ann Salisbury liderliğindeki bir grup Bernstein analisti, müşterilere yeni bir not yazarak, bu standart dışı stratejiyi araştırdı. Bloomberg, yazdıkları nottan şöyle bir alıntı yaptı:

Havza, 2025’e kadar “petrol fiyatına dayalı bir yan ürün olarak işlenecek ve hatta muhtemelen alevlenecek olan 25 bcfd ıslak gaz üretebilir! Peki üreticiler bu serbest gazla farklı olarak ne yapabilir?”

Bu doğru, havza günde tahmini 25 milyar metreküp doğal gaz üretebiliyor ve çoğu petrol üreticisinin istenmeyen gazları yakarak bertaraf ettiği bir süreç gerçekleşiyor. Nitekim Forbes, bazı üreticilerin şist üretme işini üstlenmeye zorlandığını, çünkü parlama için yasal limite zaten eriştiklerini bildiriyor.

Şüphesiz, şist üreticiler gazı satmayı tercih edeceklerdi, ancak boru hattı kıtlığı bu seçeneği masadan kaldırdı.

Bernstein’ın planına göre, şist üreticilerinin aşırı doğal gazı elde tutup elektrik üretmek için kullanması, daha sonra yerinde bir Bitcoin madenciliği işletmesine güç vermek için değerlendirilebilir.

Ne yazık ki, analistler, kısa vadede operasyonun büyük olasılıkla para kaybedeceğini ve girişimin kârlı hale gelebilmesi için Bitcoin fiyatının önümüzdeki 15 yıl içinde yaklaşık 19.000 $ ‘a ihtiyaç duyduğunu bildirdi:

“Bu artan zorluğu hesaba katarsak, yalnızca kur 15 yıl içinde 18.788 $ olursa para kazanılabileceğini düşünürsek, bir Permiyen-bitcoin milyarderi olmanın geçici düşüncesi, şimdilik bir rüya olarak kalacaktır.”

Bununla birlikte, bu şişirilmiş kopma eşiğinde bile, girişim kumara değer olabilir.

Kripto para birimi hedge’in fonu Pantera Capital, geçtiğimiz günlerde, Bitcoin için nadir bir satın alma önerisi yayınlayarak kur fiyatının yıl bitmeden 20.000 $ ‘a ulaşacağını belirtti.

Bu arada, kripto paraları kapsayan ilk Wall Street strateji şirketi olan Fundstrat Global Advisors da aynı zaman diliminde Bitcoin fiyatının 25.000 $ ‘a ulaşacağını tahmin ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment