Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Apple, Amazon ve Netflix FTX ve Kurucu SBF İçin Yarışıyor: Filmin Yayın Haklarını Kim Alacak?

Apple, Amazon ve Netflix “The Big Short” gibi daha önce filme çevrilmiş popüler kitapların yazarı ve gazeteci Michael Lewis tarafından kaleme alınan FTX’in çöküş hikayesinin film haklarını almak için birbiriyle yarışıyor.

Deadline tarafından sunulan habere göre Apple ile ABD’li popüler yazar Michael Lewis, FTX çöküşüne ait bir hikayenin telif hakları için bir anlaşmaya varmak üzere. Aktarılan bilgilere göre Apple, Michael Lewis’in yakında çıkacak olan kitabını filme dönüştürmek için ciddi bir teklif sundu ancak şirketin Netflix ve Amazon’un yoğun rekabetiyle karşı karşıya olduğu söyleniyor. Kaynakların yedi haneli rakamlarla ifade ettiği anlaşma tamamlanırsa Apple, proje için Netflix ve Amazon gibi rakiplerini geride bırakmış olacak.

Lewis konuyla ilgili Financial News’e verdiği demeçte şu ifadelere yer verdi:

Sanırım bir kripto kitabı olarak çerçevelenmesi mümkün, ancak bu bir kripto kitabı olmayacak. Bu gerçekten sıra dışı bir karakter hakkında olacak. Kripto hakkında her şeyi öğreneceksiniz ve ABD’deki piyasa yapısını neyin mahvettiğini vb. göreceksiniz.

Yapılan haberde, Moneyball, The Big Short ve The Blind Side gibi kitapların yazarı Lewis’in son 6 aydır FTX’i ve kurucu Sam Bankman-Fried‘i yakından takip ettiği ve yaşanan gelişmelere hakim olduğu belirtildi:

Lewis’in kitabı Bahamalar’daki lüks tatil köyünü satışa çıkarmak zorunda kalan Bankman-Fried’ın başına gelenleri açıklamaya çalışacak ve Tom Brady ve Larry David’in de aralarında bulunduğu bir dizi ünlünün tatil köyünün tanıtımındaki rolleri nedeniyle dava edilmesine neden olan serpintiyle başa çıkmaya çalışacak.

Geçen hafta projenin etrafında dönen diğer isimler arasında Amazon Studios, David Heyman, yazar Wells Tower ve David Yates, David Fincher ile Netflix ve Josh Gad ile Sugar23’ün yer aldığını duymuştuk.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Oscar adayı yönetmen David Darg ve XTR film stüdyolarının, FTX çöküşü ve borsanın kurucusu Sam Bankman-Fried hakkında bir belgesel film yapmaya hazırlandığı duyurulmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!