Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Apple’ın Kaybı, Kripto Para Piyasasındaki Kayıpları Gölgede Bıraktı

Teknoloji devi Apple, son birkaç gündür devam eden düşüş trendinden yara almadan kurtulmayı başaramadı. Son birkaç gündür devam eden düşüş kripto para yatırımcıları tarafından sadece bu sektöre yönelik gibi yorumlansa da Apple’ın yaşadığı düşüş bunun aksini ortaya koymakta.

Apple’ın yaklaşık olarak 400 milyar dolardan fazla değer kaybettiği görülüyor. Cupertino merkezli şirketin hisse değeri son 3 gün içerisinde %20 düşüş yaşadı ve 7,60 seviyelerine kadar geriledi. Apple bundan yaklaşık iki hafta önce 2 trilyon dolarlık toplam piyasa değerine ulaşan ilk şirket olmuş ve rekor kırmıştı.

Toplam değerini sadece 5 ay içerisinde ikiye katlamayı başaran teknoloji öncüsü, Mart ayındaki sert düşüş dalgasında 1 trilyon dolarlık değere kadar gerilemişti. Apple’ın beşinci stok bölünme kararı ise zaten Mart ayından beri devam eden yükseliş rallisine daha fazla katkı sağladı. Ünlü alım satım platformu Robinhood’un ve diğer benzer platformların Apple’a yönelik ilgi yüzünden Ağustos ayında çöktüğü de biliniyor.

Apple’ın Zararı Dudak Uçuklatıyor

3 Eylül tarihi ise kesinlikle kripto para yatırımcılarının kayıplarının gölgede kalmasına yol açtı. Apple tek bir gün içerisinde 179 milyar dolarlık zarar kaydetti. Tabii ki Apple bu konuda tek değil ve Facebook ile Tesla gibi diğer teknoloji devleri de benzer sonuçlar yaşadı.

Bitcoin ise bu esnada 11.700 dolar seviyesinden 10.538 dolara kadar gerileyerek aslında çok daha başarılı bir performans sergilemiş gibi gözüküyor. BTC daha önceki Mart ayı düşüşünde tam anlamıyla düştüğü kadar hızlı çıkmış ve bütün gözleri yeniden üzerine çekmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment