Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Krizi Mi Başladı? Gemini Borsası Zor Durumda

Bitcoin fiyatı 3 Eylül tarihinde sert bir gerileme yaşayarak 10.000 dolar bandını yeniden ziyaret etti. BTC‘nin yaşadığı bu düşüş serüveni, tahmin edileceği gibi birçok altcoin’i de beraberinde götürdü. Çarşamba günü sinyalleri verilen düşüşün Perşembe günkü etkisi ise hala piyasalarda kaosa sebep oluyor.

Binance, Bithumb ve Coinbase gibi kripto para borsaları da bu düşüşten etkilendi. Binance ve Coinbase’e kısa süre ulaşılamazken Bithumb’a ise polis baskını yapıldığı biliniyor. En ilginç olay ise büyük ihtimalle ABD merkezli Gemini kripto para borsasının başına gelmiş gibi gözüküyor.

Gemini Bitcoin Sıkıntısı Yaşıyor

Gemini kripto para borsasını kullanan bir kişi, BTC çekim emri vermesine rağmen fonlarına ulaşamadığını vurguladı. Kullanıcı, Gemini’nin büyük BTC çekim işlemlerini durduğunu da ilgili yazı ile beraber paylaştı. Jameson Lopp ise borsanın BTC’lerinin bitmiş olabileceğini belirten bir açıklamada bulundu.

Lopp, borsanın sıcak cüzdanındaki BTC fonlarının bitmiş olabileceğini ve soğuk yani internet bağlantısı olmayan cüzdandan aktarım gerektiğini iddia etti. Bu da borsadan belki de rekor miktarda Bitcoin çekildiğini gösteriyor.

Peki kullanıcılar neden BTC çekmeye başladı? Borsalardaki BTC bakiyelerinin çekilmesinin en belirgin sebebi, uzun vadeli yatırım olarak biliniyor. Buna rağmen düşüş anında böyle bir şeyin yaşanması, kullanıcıların borsalara güvensizliğini göstermekte. Belli ki kullanıcılar borsaların böyle anlarda saldırıya uğrayabileceğini veya teknik sıkıntılar yaşayabileceğini düşünmekte.

bitcoin

Bitcoin’in bu düşüşten sonra hızlı bir yükseliş elde etmesi beklense de borsalara olan güven zedelenirken bunun gerçekleşmesi pek mümkün gözükmüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment