Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avrupa’nın Hala Net Bir Libra Politikası Yok

Avrupa Komisyonu’nun Letonyalı başkan yardımcısı Valdis Dombrovskis, Libra’nın yasal durumunun henüz belli olmadığını söyledi.

Henüz Erken

Sosyal medya devi Facebook’un Libra adlı dijital para projesi dünya genelinde büyük yankı uyandırdı. Ancak bu proje özellikle Almanya ve Fransa gibi Avrupa ülkeleri tarafından tepki gördü.

Libra projesinin yeteri kadar güvenli olmadığını düşünen Avrupalı politikacılar, bu projenin Avrupa’daki finans sistemini de olumsuz yönde etkileyebileceğini düşünüyorlar. Öyle ki bazı politikacılar Avrupa’nın Libra’yla mücadele etmesi gerektiğini düşünüyorlar.

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis tarafından yapılan açıklamalara göre ise Libra projesinin Avrupa’daki yasal durumu henüz belli değil. Bunun sebebi ise Libra projesiyle ilgili henüz yeteri kadar bilgi paylaşılmamış olması. Dombrovskis konu hakkında şu yorumu yapıyor:

Libra hala gelişim aşamasındaki bir proje olduğu için şu anda Libra’nın yapısını tam anlamıyla anlayabilmiş değiliz. Libra’nın Avrupa Birliği yasalarına uyup uymayacağını da bilmiyoruz.

Dombrovskis’in açıklamalarına göre Avrupa Komisyonu henüz konu hakkında yeteri kadar bilgi sahibi olmadığı için harekete geçmek istemiyor. Ancak Dombrovskis, yeterli bilgiler alınınca Libra’yı olabildiğince hızlı şekilde regüle edileceğini de ekliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment