Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bankacılık Devi SBI’nın Alt Kuruluşu R3 Blockchain Konsorsiyumuna Katılıyor

Japon finans devi SBI Holdings‘in sahip olduğu Rusya merkezli bir ticari banka olan SBI Bank LLC, New York City merkezli bankacılık konsorsiyumu R3‘e katılıyor.

Cuma günü yapılan duyuruda banka, R3’ün Corda dağıtılmış defter (DLT) platformunu ve blockchain çapraz sanayi adaptasyonunu ilerletmek için gruba katılmayı hedeflediğini açıkladı.

Grup, “Blockchainleri FinTech inovasyonunun çekirdeği olarak görüyoruz ve hem Japonya hem de yurt dışında çeşitli önlemler üzerinde çalışıyoruz. Bu çaba ile küresel blockchain alanının ilerlemesine katkıda bulunabileceğimize inanıyoruz.” dedi.

Haber, Japonya’da küresel bankacılık blockchain konsorsiyumuna katılan bir başka finans kurumu daha olduğunu açıkladı. Daha önce bir grup Japon finans şirketi, R3’ün Corda DLT platformunu kullanarak işlem anlaşmalarını düzenlemek için testler yapmıştı.

Bugün yapılan duyuru da aynı zamanda SBI Holdings tarafından blockchain teknolojisine yapılan daha geniş bir girişimin parçası.

CoinDesk tarafından detaylandırıldığı üzere Japon bankacılık grubu, daha önce halka açılmayı bekleyen bir kripto para borsası platformunu başlatmak için ülkenin mali gözlemcisine kayıt oldu.

Banka ayrıca finans kurumları arasında sınır ötesi blockchain ödemelerinin denemesini kolaylaştırmak için San Fransisco merkezli blockchain firması Ripple ile ortaklık kurdu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment