Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance 34. Launchpool Projesini Tanıttı: Maverick Protocol Nedir?

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, uzun bir aranın ardından 34. Launchpool projesinin Maverick Protocol (MAV) olduğunu duyurdu.

Binance 13 Haziran tarihinde yayınladığı duyuruda, 34. Launchpool projesinin Maverick Protocol olduğunu açıkladı.

Verilen bilgilere göre Launchpool kullanıcıları, 14 Haziran tarihinden itibaren farming yapmaya başlayabilecek. MAV kazanmak isteyen kullanıcıların, BNB ve TUSD stake etmesi gerekecek.

Binance likidite gereksinimi karşılandığında MAV’ı listeleyeceğini, kullanıcıların MAV/BTC, MAV/USDT ve MAV/TUSD işlem çiftleri aracılığıyla MAV yatırımı yapabileceklerini bildirdi.

Binance kesin bir açılış tarihi belirlememiş olsa da konu hakkında daha sonra bir güncelleme yapacağını ifade etti. Ayrıca MAV/TUSD çiftinde kullanıcıların sıfır piyasa yapıcı komisyonunda yararlanacağı da verilen bilgiler arasında yer aldı.

Toplam arzı 2 milyar olan MAV’ın dolaşıma sürülecek ilk arzı 250 milyon olacak. Toplam arzın 30 milyon adeti Launchpool ödül havuzunda yer alacak. Bu kısım 25 gün boyunca farming yapan yatırımcılara dağıtılacak.

Binance, Launchpool ödülleri için tesis edilen 30 milyon MAV’nin 24 milyonunu BNB stake havuzu için 6 milyonunu ise TUSD havuzu için ayrıldığını duyurdu.

Maverick Protocol nedir?

Maverick Protocol likidite sağlayıcıların özelleştirilmiş sermaye stratejilerine erişmelerine ve likidite verimliliğini artırmalarına odaklanan merkeziyetsiz kripto para borsası (DEX) olarak bilinmektedir. Geçtiğimiz mart ayında başlatılan ve Stablecoin ihraççısı Circle, ABD’li kripto para borsası Gemini ve kripto yatırım şirketi Pantera tarafından desteklenen protokol 30,9 milyon dolar toplam kilitli varlık (TVL) değerine sahiptir.

Ayrıca Ethereum (ETH) ana ağı ZkSync Era genelinde faaliyet gösteren Maverick Protocol’ün Uniswap’ten %1.195 daha yüksek sermaye verimliliğine sahip olduğu öne sürülmüştü.

Coingecko verilerine göre haberin açıklanmasından kısa bir süre sonra BNB, %3,93 değer kazanarak 236,3 dolar seviyesinden 245,6 dolar seviyesine yükseldi. BNB, yazım itibariyle 242 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!