Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Avrupa’da Visa Altyapılı Hizmeti Sonlandırıyor!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’e ait Visa destekli Binance Card, Avrupa’daki faaliyetlerini sonlandırıyor.

Binance, 20 Ekim günü yaptığı resmi açıklamada Avrupa Ekonomik Alanı’ndaki (EEA) Binance Card faaliyetlerinin sonlandırılacağına yer verdi.

Visa ve Mastercard’ın Binance ile ortaklıklarını sona erdirmesinden yaklaşık iki ay sonra gelen bu haber sürpriz olmadı. Binance, EEA bölgesindeki kullanıcıların Visa destekli Binance Card’ı 20 Aralık tarihine kadar kullanmaya devam edebileceklerini vurguladı. Borsanın bu geri adımının artan düzenleyici baskıdan kaynaklandığı düşünülüyor.

Bir Binance sözcüsü ağustos ayının sonunda yaptığı açıklamada ödeme devi Visa’nın temmuz ayından beri Avrupa’da Binance markalı kart üretimini durdurduğunu söylemişti.

EEA olarak tanımlanan bölge İzlanda, Almanya ve Norveç ile birlikte 27 Avrupa Birliği üye ülkesinin tamamını kapsıyor.

Öte yandan Mastercard ve Binance Arjantin, Brezilya, Kolombiya ve Bahreyn‘deki kripto para destekli banka kartı hizmetini 22 Eylül itibarıyla sonlandıracağını beyan etti.

Binance ayrıca yaklaşık 2 ay önce Latin Amerika ve Orta Doğu’da kripto para destekli banka kartı hizmetini sonlandıracağını duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!