Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mastercard ve Visa Binance ile Kripto Para Ortaklıklarını Sonlandırdı: Neler Oluyor?

Ödeme devleri Mastercard ve Visa, Binance ile olan kart ortaklıklarından geri adım atarak borsadan uzaklaşmayı seçti.

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in geçtiğimiz günlerde Latin Amerika ve Orta Doğu’da kripto para destekli banka kartı hizmetini sonlandıracağını duyurması üzerine Mastercard’dan da açıklama geldi.

Reuters’ın haberine göre Mastercard ve Binance Arjantin, Brezilya, Kolombiya ve Bahreyn‘deki kripto para destekli banka kartı hizmetini 22 Eylül itibarıyla sonlandırıyor. Mastercard ayrıca Binance’in dün duyurduğu kendilerinin ise bugün açıkladığı ayrılığın neden gerçekleştiğini ya da kimin kararı olduğunu söylemedi. Ancak Binance’in açıklamasında Mastercard’a yer vermemesi ödeme devinin anlaşmayı iptal ettiğini akıllara getirdi.

Ödeme devi, bu işlemin diğer kullanıcıları ya da programları hiçbir şekilde etkilemeyeceğini bildirdi.

Visa kart üretimini durdurdu

Öte yandan Binance sözcüsü Bloomberg’e verdiği demeçte, bir diğer ödeme devi Visa’nın temmuz ayından beri Avrupa’da Binance markalı kart üretimini durdurduğunu söyledi. 2020 yılının eylül ayında piyasaya sürülen Binance Visa Card, kullanıcıların günlük harcamalarını kripto paraları ile ödemesine olanak sağlıyordu.

Visa ve Mastercard tarafından gelen haberlerin Binance’in halihazırda birçok ülkede dert yaşadığı regülasyonlar ile alakalı olduğu düşünülüyor. Binance, hem ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) hem de Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) tarafından yıl içerisinde dava edilmişti. Binance’in ayrıca birçok Avrupa ülkesiyle de arasında karışıklık bulunuyor.

Borsa, kısa bir süre önce ödeme devleri Visa ve Mastercard gibi kurumlar arasında bağlantı sağlayan Binance Connect platformunu doğru kaynak kullanımı ve uzun vadeli bir adım olarak kapatma kararı almıştı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!