Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’su Çin Kaynaklı Sahte FUD Haberini Yalanladı!

Dünyanın büyük kripto para borsası Binance’in CEO’su Changpeng Zhao (CZ), SEC’nin Binance’e dava açması üzerine medyadaki asılsız haberleri eleştirerek Asya’da geniş çapta yayılan bir haberi tiye aldı.

Binance CEO’su CZ 7 Haziran tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, medyada birçok asılsız haber türediğini dile getirdi. CEO, Asya’da geniş çapta yayılan bir FUD’u paylaşarak tiye aldı. Asılsız haberler, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Binance’e açtığı dava sonrasında artış gösterdi.

CEO’nun paylaştığı Çinli yerel bir ajansa ait gibi duran haberde, CEO hakkında yasa dışı finansman, kredi dolandırıcılığı, hırsızlık ve adam kaçırma da dahil 13 suçtan tutuklama kararı çıkarıldığı iddia edildi. Haberde ele alınan iddialara göre CZ, evine gelen kolluk kuvvetlerine direndi, sarhoş oldu ve evinde bulunan AK-47 adlı piyade tüfeği ile kolluk kuvvetlerine karşı çatışmaya girdi. CEO, çatışma sırasında 27 yerinden vurularak öldü.

CEO konu hakkında şu ifadelerde bulundu:

Bu Asya haberlerinde ikinci kez hayali olarak harcanışım. Sonuncusu da bir bodrum dolusu BNB içeriyordu… Kim böyle saçmalıklar buluyor?

CZ geçtiğimiz mart ayında da benzer bir FUD’a maruz kalmıştı. İlgili haberde, CEO’nun Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından öldürüldüğü ve evinde bir bodrum dolusu BNB bulunduğu iddia edilmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!