Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’su CZ, MicroStrategy’nin Son Bitcoin (BTC) Alımı Hakkında: Son gülen Saylor olacak

Bitcoin destekçilerinden Michael Saylor’ın CEO’luğunu yürüttüğü MicroStrategy’nin dün yaptığı son Bitcoin (BTC) alımı hakkında kripto topluluğunun önde gelenleri farklı görüşler bildirdi.

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor dün yaptığı açıklamada şirketin 20.817 dolar ortalamayla 10 milyon dolar değerinde 480 Bitcoin satın alımı gerçekleştirdiğini duyurmuştu.

Şirket, açıklamanın ardından gerçekleştirdiği satın alımların Bitcoin fiyatında düşüşe yol açtığına inanan sosyal medya kullanıcıları arasında alay konusu oldu.

Öte yandan bazı kullanıcılar önceki satın alımlara göre nispeten çok daha küçük bir alım gerçekleştiren şirkete, piyasa manipülasyonu yaptığı yönünde tepki gösterirken kimileri şirkete ve CEO’a destekte bulundu.

Kripto topluluğunun önde gelen isimleri ise konuyla ilgili farklı görüşler bildirdi.

CZ: Son gülen Saylor olacak

MicroStrategy’nin 1.5 milyar dolarlık zarara rağmen mevcut piyasa koşullarında Bitcoin satın alması ile alay edenleri hedef alan Binance’in CEO’su Changpeng Zhao (CZ), son gülenin Saylor olacağını söyledi.

Birçok kişi şu an için ona gülebilir, ancak Saylor zamanı geldiğinde en son gülen olacak. 

Peter Schiff: Piyasayı etkileme girişimi

Bitcoin karşıtlığı ile tanınan “Altın Böcek” lakaplı ekonomist Peter Schiff, MicroStrategy’nin en son yaptığı Bitcoin alımını eleştirdi. Schiff, şirketin bu hareketinin diğer yatırımcılara inanç göstererek piyasayı etkileme girişimi gibi göründüğünü söyledi.

Elinizdeki miktarı %0,0004’den daha az artırmanız, daha çok diğer yatırımcılara inancınızı göstererek piyasayı etkileme girişimi gibi görünüyor. Ama Bitcoin’in ucuz olduğundan bu kadar eminseniz neden 100 milyon dolarlık almıyorsunuz? Bu hamlede hala birçok dezavantaj olduğunu düşünüyor olmalısınız.

Poppe tasfiyeye dikkat çekti

Eight Global’in CEO’su ve analist Michael van de Poppe, konuyla ilgili yaptığı açıklamada daha fazla Bitcoin almak için Bitcoin teminatlı kredi kullanan MicroStrategy’nin, yaşanan son düşüşten dolayı tasfiye riskiyle karşı karşıya kaldığına dair söylentilere atıfta bulundu.

Tasfiye olacağınızı mı söylediler? İyi hamle, Bitcoin toplamaya devam edin.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!