Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’su CZ Zayıf “Müşteri Tanıma” (KYC) Standartlarına Sahip Oldukları İddialarına Karşı Çıktı

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in CEO’su Changpeng Zhao (CZ), zayıf bir “müşterini tanıma” (KYC) ve kara parayı aklamayı önleme (AML) standartlarına sahip olduğu iddialarını reddetti. 

CZ 9 Ağustos tarihinde Kore Blockchain Haftası’ndaki (KBW) bir oturumda borsanın zayıf KYC ve AML standartlarına sahip olduğu iddialarına karşı çıkarak Binance’in sektördeki en gelişmiş sisteme sahip olduğunu söyledi.

Reuters daha öncelerde yaptığı haberde, Binance’in zayıf bir kara para aklama prosedürü olduğunu ve CZ’nin ekibinin tavsiyelerine uymadığını söylemişti. CZ, etkinlikte yaptığı açıklamalarda borsanın KYC/AML standartlarını en iyi hale getirmek için önemli miktarda zaman ve kaynak harcadıklarını açıkladı ve Reuters’ün iddialarına karşı çıktı.

CZ ayrıca konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Hackerlar ile baş edebilmek için oldukça zaman harcıyoruz. Binance dünyadaki en fazla lisansa sahip kripto para borsasıdır. Lisanslar güven oluşturmak içindir.

Binance 1 Ağustos tarihli blog gönderisinde, BNB Smart Chain üzerine inşa edilen “birer kimlik görevi gören” Binance Account Bound’u (BAB) çıkarmaya hazır olduğunu duyurmuştu. Pilot proje olarak tanıtılacak BAB’ninKYC prosedürlerini tamamlamış kullanıcılara dağıtılacağı ve başlangıçta yalnızca Binance mobil uygulaması üzerinde erişilebilir olacağı belirtilmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!