Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’su CZ’nin Ülkelerle Problemi Bitmiyor: Kötü Haber Brezilya’dan Geldi!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, bir kez daha Brezilyalı yetkililerin radarına girdi. 

Güney Amerika’nın nüfus olarak en büyük ülkesi Brezilya, Binance’in peşini bırakmıyor. Brezilyalı yerel medya kuruluşu Portal do Bitcoin tarafından aktarılan habere göre Brezilya kongresine bağlı bir komite, Binance Brezilya’nın 3 üst düzey yöneticisi ve CEO Changpeng Zhao’nun (CZ) suçlanmasını ve yetkililere iddianame hazırlanmasını talep etti.

Toplamda 500 sayfalık bir rapor hazırlayan komitenin hedefinde Changpeng Zhao, Daniel Mangabeira, Guilherme Haddad ve Thiago Carvalho yer aldı.

Sunulan talepte, Changpeng Zhao dahil 4 Binance üst düzey yöneticisinin Brezilya’da izinsiz bir şekilde menkul kıymet satışı yaptığı, yetkisiz şekilde finans kurumu işlettiği, vergi kaçırmak için paravan şirket kullandığı ve kripto para merkezli dolandırıcılık faaliyetlerine karıştıkları öne sürüldü.

Brezilya komitesi, Binance’in 1 yılda 79 milyon dolar değerinde parayı vergisiz şekilde kaçırdığını ve bunun ciddi bir mali suç olduğunu hatırlarttı. Öte yandan federal savcılıktan Binance Capital Management’ın vergi uyumluluğunun incelenmesi talep edildi.

Bu 4 isim arasından Guilherme Haddad, geçtiğimiz haziran ayında da benzer suçlamalarla kongre karşısında ifade verilmeye çağırılmıştı. Haziran ayında ayrıca ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu da (SEC) Binance, CZ ve Binance.US’e dava açmıştı.

Komite, sunulan iddianame talebinin dolandırıcılık odaklı piramit şemaları iddialarına ilişkin devam eden Parlamento Soruşturma Komisyonu (CPI) soruşturmasının bir parçası olduğunu belirtti.

Binance sözcüsü global basına yaptığı açıklamada, komiteyle iş birliği sağlamak adına büyük çaba gösterdiklerini belirtti:

Şirketin Brezilya’daki ve dünyadaki liderlik konumu göz önüne alındığında, rekabetçi anlaşmazlıkların ortasında Binance’i hedef haline getirme ve hatta kullanıcılarını ve çalışanlarını herhangi bir kanıt olmaksızın yasa dışı uygulama iddialarıyla ifşa etme girişimlerini şiddetle reddetmektedir. Binance, Breziyla komitesiyle iş birliği yapmak için büyük çaba göstermektedir.

Brezilya genelinde kripto para üzerinden yürütülen saadet zincirlerini araştıran komitenin sadece öneri sunma yetkisi bulunuyor. Komite direkt olarak yasama veya yürütme yetkisine sahip değil.

Portal do Bitcoin’e göre Brezilya Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Binance’e Brezilyalı müşterilerine Bitcoin vadeli işlem ürünleri sunmayı durdurması için baskılarını sürdürmeye devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!