Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’su Terra ve Luna 2.0 Süreci Hakkında Endişelerinden Bahsetti

Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ), Terra ekosisteminin canlanma planı ve Luna 2.0’ın piyasaya sürülmesiyle ilgili endişeleri dile getirdi.

CZ, 1 Haziran tarihinde Cointelegraph ile gerçekleştirdiği röportajda yaşanan çöküşün ardından canlanma planı doğrultusunda yeni Terra zincirinin başlatılması ve merkeziyetsiz kripto para birimi Luna 2.0’ın piyasaya sürülmesiyle ilgili endişelerinden bahsetti.

Topluluğun ne yapacağını tahmin etmemeye çalışıyorum. Birçoğu şüpheci ve ben de onlardan biriyim.

CZ, Terra’nın algoritmik stablecoin’i TerraUSD’nin (UST) çöküşünün ardından ekibi süreci iyi yönetemedikleri gerekçesiyle eleştirmiş ve projenin çöküşüne yol açan nedenlere dikkat çekmişti.

CZ röportajda, yaptığı eleştirilere rağmen Binance’in yeni Luna 2.0’ın airdrop sürecine ve Terra’nın canlanma planına aktif olarak katılması hakkında, Binance‘in LUNA’nın çöküşünden etkilenen kullanıcılara yardım etme sorumluluğu bulunduğunu söyledi.

Hala insanların likiditeye erişiminin sürekliliğini sağlamamız gerekiyor. İşe yarayacağını umarak canlanma planını desteklemeliyiz.

CZ’e göre Terra çöküşü agresif “teşviklere” dayalı sürdürülemez iş modellerine dayanan diğer projelere bir uyarı niteliği taşımalı.

Daha fazla geliri ölçmek için onlara gerçekten temel bir şekilde bakmalıyız, sadece bir teşvik ödemesinden daha fazla gelir elde edilir.

CZ, hafta başında Fortune dergisi ile gerçekleştirdiği bir röportajda bir Twitter kullanıcısının Terra ile ilgili olumsuz iddiaları hakkında yöneltilen bir soru üzerine ne kadarının doğru ne kadarının yanlış olduğundan emin olmadığını bu yüzden ekibinden tüm bu iddiaları araştırmasını istediğini söylemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!