Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’sundan Beklenen DeFi Yorumu Geldi

Şu an için kripto para sektöründe en “sıcak” konulardan birisinin DeFi yani merkeziyetsiz finans olduğu biliniyor. Vitalik Buterin gibi bazı isimler DeFi sektörü hakkındaki yorumlarını açıklasalar da Binance CEO’su Changpeng Zhao’nun bu konudaki fikri uzun süredir merak ediliyordu. CZ, yayınlanan güncel röportajında DeFi sektörü hakkındaki görüşlerini açıkladı ve topluluğun merakını giderdi.

CZ, DeFi Sektörünü Destekliyor

Boxmining kanalına konuşan Changpeng Zhao, DeFi uygulamalarının ve DeFi bağlantılı kripto paraların sektörü “daha çekici” yaptığıın ifade etti. Direkt olarak spesifik bir DeFi alanına odaklanan CZ, “otomatik piyasa yapıcı” fonksiyonunun “etkileyici bir yenilik” olduğunu belirtti:

“Bence DeFi oldukça yenilikçi bir alan ve ben bunun çok iyi olduğunu düşünüyorum. İnsanlar ilk başta DeFi hakkında konuştuklarında onlar bunun kredi verme hakkında olduğuun düşünüyordu. İnsanların ilk başta düşündükleri şey coin’lerini kredi olarak verebilmeleri olmuştu ancak artık likidite sağlamak için de coin’lerinizi ödünç verebiliyorsunuz. Likidite fazla olduğunda insanlar daha çok ve daha kolay alım satım yapıyor. Bence otomatik piyasa yapıcılar ilginç bir yenilik ve bu oldukça basit. (Sektörün) bu yönü kalıcı gibi gözüküyor.”

CZ, Vitalik Buterin’in aksine DeFi sektörünü desteklediğini ve DeFi sektöründen birçok proje ile işbirliği yapacağını ima etti. CZ bu sektörü desteklese de DeFi adı altındaki birçok projenin başarısız olacağının da farkında olduğunu belirtti:

“Bence DeFi sektöründeki birçok alan ve coin başarısız olacak. Sadece birkaç DeFi projesi başarılı olacak ve başarılı olan az sayıdaki proje inanılmaz bir büyüme elde edecek.”

Görünüşe göre CZ ilerleyen tarihlerde de aynı The Sandbox gibi DeFi projelerini listeleyebilir ve bunları desteklemeye devam edebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment