Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Ağında Yeni Bir Rekor Daha!

Bitcoin fiyatı yoluna sabit bir şekilde devam etse de madencilerin durumunu gösteren hashrate, tüm zamanların rekorunu kırmayı başardı. 16 Ağustos tarihinde Bitcoin hashrate’inin 127 EH/s seviyesine ulaştığı ve daha önceki 126,91 EH/s rekorunu geçtiği görüldü. Peki bu durum fiyat için bir anlam taşıyor mu?

Bitcoin Hashrate’i Fiyatı Nasıl Etkileyecek?

Aslında hashrate’in yükselmesi ya madencilerin çoğaldığını ya da aktif madencilerin cihazlarının arttırıldığını gösteriyor. Bu gelişme hangi sebepten olursa olsun Bitcoin ağı ve fiyatı için oldukça iyi bir durum olarak bilinmekte. Bitcoin hashrate’inin artması ağın daha güvenli olduğunu ve olası bir %51 veya çifte harcama saldırısına karşı dayanıklı olduğunu gösteriyor.

Buna ek olarak ünlü sunucu ve kripto para yatırımcısı Max Keiser’in savına göre hashrate’in artışı “her zaman” fiyatın artışını da beraberinde getirmektedir. Max Keiser’in bu açıklaması hem 2019 yılının genelinde, hem de 2020 yılının başlarında gerçekten de kendini kanıtladı.

Big Crypto Dave olarak bilinen kripto para analisti ise bundan 3 hafta önce de Bitcoin hashrate’inin sert bir şekilde sıçradığını, fiyatın bunun devamında 9.600 dolardan 12.100 dolara kadar çıktığını hatırlattı. Eğer BTC fiyatı yine benzer bir harekete başlarsa fiyat 14.000 dolara kadar sıçrayabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment