Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Hafta Dikkat Edilmesi Gereken Altın Haberleri

Ons altın fiyatı bugün sabah saatlerinde 1,940 dolara kadar geriledi. Fakat altın şu an için geçen haftaki 1,950-1,960 dolar bandına yeniden çıkmış durumda. Yatırımcılar altın fiyatındaki yükselişin devam edip etmeyeceği merak ediyorlar. Peki yatırımcıların bu hafta dikkat etmeleri gereken altın haberleri neler?

Altın piyasasında 14 Ağustos Cuma günü oldukça önemli bir gelişme yaşandı. Ons altın haziran ayından beri hiçbir haftayı düşüşle kapatmamıştı. Fakat bir yandan Rusya’dan gelen aşı haberi, bir yandan ABD’den gelen haberler derken altın fiyatı geçen hafta düşüşe geçti. Böylece iki aylık gidişat son buldu ve altın iki ay sonra ilk kez bir haftayı düşüşle kapadı.

Dikkat Edilmesi Gereken Altın Haberleri

Altın yatırımcılarının bu hafta dikkat etmeleri gereken belli başlı birkaç gelişme var. Altın piyasasında zaten uzun süredir takip edilen bu gelişmeler, yatırımcıları bu hafta içerisinde de etkileyebilirler. Bu gelişmeleri şöyle başlıklar altında inceleyebiliriz:

  • Trump’tan TikTok için yeni karar: ABD Başkanı Donald Trump, ByteDance’e TikTok’u herhangi bir Amerikan şirketine satması için 45 gün zaman tanımıştı. Trump’ın aldığı bu radikal karar ABD-Çin ilişkilerinin yeniden gerilmesine yol açtı. Fakat Başkan Trump geçtiğimiz günlerde yeni bir karar alıp ByteDance’e fazladan 45 gün süre tanıdığını duyurdu.
  • ABD-Çin arasındaki gerginlik: Trump yönetimi TikTok’a yönelik olumlu sayılabilecek bir karar alsa da bu iki ülke arasındaki gerginlik henüz bitmiş değil. Cumartesi günü bu iki ülke arasında yeni bir anlaşmaya varabilmek için toplantı düzenlenmesi bekleniyordu. Fakat Reuters’ın haberine göre yetkililer bu görüşmeleri erteleme kararı aldılar. FXTM analisti Han Tan; ABD-Çin görüşmelerinden çıkacak olumsuz bir kararın “altın fiyatını yeniden 2,000 dolara taşıyabileceğini” söylüyor.
  • ABD’deki hazine getirileri: Altın yatırımcılarının bu hafta takip etmesi gereken bir diğer şey ABD’deki hazine getirileri olacaktır. Birçok uzman hazine getirilerinin toparlanması halinde altın fiyatlarında bir düşüş görülebileceği kanısında. Dolayısıyla altın yatırımcıları özellikle yeni yatırım yapmadan önce hazine getirilerinin ne durumda olduğunu da takip etmeliler.
  • FOMC toplantı tutanakları: Bu hafta dikkat edilmesi gereken en önemli gelişmelerden biri FOMC’nin yayınlayacağı toplantı tutanakları olacaktır. Federal Açık Market Komisyonu temmuz ayında düzenlenen toplantının tutanakları bu çarşamba günü açıklayacak. Kitco News gibi kaynaklara göre bu tutanaklarda Fed’in izleyeceği para politikalarına dair bazı ipuçları bulunabilir. Yatırımcılar bu tutanaklara bakarak doların zayıflayıp zayıflamayacağını kestirebilir ve buna göre altın yatırımı yapabilirler.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment